Silivri Facebook

Turan, Silivri'ye 3 Yılın Hesabını Verdi
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın “AK Parti Yerel Yönetimlerde Hesap Veriyor” konulu toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın görevdeki 3 yılını değerlendirdiği toplantıya siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Turan, belediye yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda 3 yılın hesabını verdi.
 
KAYNARCA:
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Silivri Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisi ile devam etti.
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin’in başkanlığında AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Turan Göksu ve Sevil Dalgıç’la divan heyetinin oluşturulmasının ardından, AK Parti’nin çalışmalarını yansıtan sinevizyon gösterimi sunuldu.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca, halkın karşısına çıkarak hesap verebilmenin önemini vurguladı. Kaynarca, “Toplantımızın başlığı Hesap Veriyorum. AK Parti Silivri’de yerel yönetimlerde hesap veriyor. Hesap vermek kelimesine dikkat edersek kime hesap vermek, millete hesap vermek. Cesaret ister, kendine öz güven ister hesap vermek. İstanbul İl Başkanlığı olarak 7 aydır tüm ilçeleri kapsayan  hesap veriyorum toplantıları yapmaya başladık. İstanbul’daki bu toplantılar ilk önce eğitimle, ardından sağlıkla, ekonomi ile devam etti hesap veriyorum toplantıları. Bakanlarımız katıldı, ondan önce sivil konuşmacılar görüş ve temennilerini ilettiler. Bu toplantılara vatandaşlarımız, milletimiz katıldı. Yani bizim varlığımız, her şeyimiz milletimiz. Şimdi bu ay 7.sini yaptığımız toplantının konusu yerel yönetimler. Öncelikle ben il genelinde yaptığımız toplantılara kendi gündemi ile ilgili davetlerimizi kırmayarak, örneğin esnaflarla ilgili olanlara, iş adamları ile ilgili olanlara, eğitim ve spor ile ilgili olanlara katılan sayın Ali Tabakoğlu ve iş adamlarımız adına Mesut Bey’e (Söylet) burada teşekkür ediyorum. Katıldıkları toplantılarda ilgili bakanlıklara Silivri’nin gündemini noktalar halinde sundular. İşte Silivri bu. AK Parti bu sefer yerel yönetimlerde hesap veriyor toplantısı ile sizlerle, değerli Silivrililerle birlikte. Ama İstanbul’un her bölgesinde her AK Partili olan belediyelerde bu toplantılar yapılacak. 28 Nisan’da da Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş İstanbul’un üç farklı noktasında hesap veriyorum toplantılarını gerçekleştirecek, değerli milletimizin sorularını ve önerilerini alarak bu toplantıları icra etmiş olacak.” dedi.
 
GÜMÜŞOĞLU:
Programın sivil konuşmacısı Silivri Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Gümüşoğlu da, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şimdi “Senin belediye ile ilgin yok, AK Parti’nin bu toplantısında ne işiniz var?” diyeceksiniz. Ben hesap vermeye gelmedim. Belediye başkanımız size hesap verecek, bilgiler verecek. Silivri’nin dün ve bugününden biraz bahsedeyim diye burada bulunuyorum. Yıllar evvel Silivri de başkanlık yapmış Silivri’ye hizmeti geçmiş bir tanesi hariç bütün belediye başkanlarımız ebediyete intikal etmişlerdir.
Allah rahmet eylesin. Şaban arkadaşımız belediye başkanı olduğu zaman hep dert yanardı. Ben belediyeyi iki katırla devraldım diye devamlı şikayet ederdi. O zamanlar belediyenin geliri yok. Dışarıdan herhangi bir yardım gelmiyor. İmkanlar çok azdı. Ona rağmen bir çok gelişmeler oldu ve cesaretli bir arkadaşımız olarak bir çok işe imzasını atmış bulunurdu. Silivri 50 ve 60’lı yıllarda 3-5 bin nüfuslu bir kasaba idi. Çok sakin, bütün herkes birbirini tanır, bütün komşular, evler kapılar açık durur, çok rahat bir hayat yaşayan bir kasaba idi. Şimdi merkez nüfusu 60 bin civarında, öyle tahmin ediyorum. Çok gelişti ve biraz da kozmopolitik oldu. Sahilimiz çok güzeldi. Sahilimizdeki gazinolara o zaman balık yemeye gelenlerin yer bulamayıp kapıda beklediklerini hatırlarım. Bir masa boşalsın da gidip oturalım  diye beklerlerdi ama maalesef bugün bu kalmadı. Balık lokantalarımız da kalmadı, kimse de gelmez oldu. İstanbul’a, Mimarsinan’a, Marmara Ereğlisi’ne kaçırdık. Bu neden oldu? Biraz hesaplarımızda hata oldu. Nasıl olsa geliyorlar, maddiyatları iyi diye hesapları biraz yüklü gösterdiklerinden hepsi kaçışmaya başladılar.
Derenin öbür tarafında tek bir bina yoktu. E-5’in öbür tarafında tek bir bina yoktu. Fatih Mahallesi ve Silivri Lisesi’nin orda hapishanenin oraya çıkan yolda mezarlıktı tamamı ile. Şimdi tamamen gelişti, nüfus artıyor ve bu, göçler dolayısı ile oldu. Şehir iyice genişlemeye başladı. E-5’in üstüne çıktı.
Bugünkü belediyemizin en büyük şansı, Silivri’nin şansı, hükümet AK Parti iktidarı, Büyükşehir Belediyesi AK Parti, ilçe belediyesi de AK Parti. Dolayısı ile yardımlar da geliyor, belediyemizin istekleri çok rahat karşılanıyor. Haliyle Silivri bugünkü gibi hizmetlere kavuşmuş olamayacak, doğalgaza kavuşmuş olmayacak, bir belediye binası yapılmış olmayacak, belki de Adliye Sarayı, Devlet Hastanesi temeli atılmayacak, bunlardan mahrum kalacaktı. Bundan 15 yıl mahrum kalacaktık. Bu şans, iktidar, Büyükşehir ve ilçe belediyemizin Silivri Belediyemizin aynı siyasi partiden bulunmasından ileri geliyor.
Derenin 2 tarafındaki binalar kamulaştırılıp yıkılacak ve bu alan park bahçe haline gelecek. Dere ıslah edilecek, kayıklar içeriye kadar girecek deniliyor. Bu haliyle yapıldığı zaman çok hoş olacak. Parklar güzel olacak, vatandaşın dinleneceği güzel yerler olacak ama oradan çıkan vatandaşlarımıza acaba iş yerleri için bir yer gösterilecek mi? En önemli olan iş yerleri. Bina ihtiyaçlarını karşılarlar ama önemli olan iş yerleri. Bunların iş yerleri istedikleri gibi temin edilebilecek mi?
Bir de İSKİ’nin yaptığı hizmetler var. Yer altı içme suları ve pis su boruları tamamen değiştiriliyor. Bu güzel bir hizmet. Bittiği zaman haliyle hepimiz bundan rahatça memnun olacağız. Fakat bugünkü hallerinden bayağı şikayetçiyiz. Kazılmadık taraf kalmadı. Eve gideceğiz, bazen evin yolunu şaşırıyoruz ne taraftan gideceğiz diye. Artık az kaldı diye görüyorum, kazılacak yer kalmadı diye görünüyor. Sayın Başkanım sizden ricamız yolların hemen yapılması ve bu tozlardan kurtulalım.
Önümüzdeki günlerde hastanenin temelinin atılacağı orada yazıyor. Silivri için büyük bir başarı olacak, çok büyük bir ihtiyaçtı. Haliyle hastanemizde sabahları kuyrukları görüyoruz.  Geniş imkanlara sahip bir hastane Silivri halkının sağlık yönünden bütün ihtiyacını karşılayacak gösteriyor”
 
TURAN, 3 YILIN HESABINI VERDİ
Silivri Belediyesi çalışmalarını anlatan sinevizyonun ardından alkışlar arasında sahneye gelen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 3 yılın hesabını slayt gösterimi eşliğinde verdi.
28 Mart 2004’ten itibaren yapılan çalışmaları konu başlıklarında özetleyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, konuşmasında şunları söyledi:
Belediye Başkanlığı gerçekten zor bir görev. Bu zor görevi yapmaktaki en büyük mutluluğumuz halkımıza hizmet etmek. Bu hizmeti ettiğimiz zaman da gerçekten yorgunluktan kurtuluyoruz. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu bildiğimiz bu hizmeti ben ve arkadaşlarım yapmaktan büyük bir zevk alıyoruz.
 
YENİ SU KUYULARI
İlk göreve geldiğimiz yılda biliyorsunuz su işleri özelleştirilmişti. Yapılan sözleşmede suyun temini Silivri Belediyesi’ne bırakılmıştı. Firma ile görüştüğümüzde yeni kuyular açılmadığı zaman Silivri’nin susuz kalacağı söylendi. İlk göreve geldiğimiz ay Ankara’ya belki de 5-10 sefer giderek yeni su kuyularını açılmasını ve Silivri’nin susuz kalmamasını sağlamayı amaçladık. Gördüğünüz gibi yeni açtığımız su kuyuları ile Silivri susuz kalmadı.
 
ALTYAPI
Seçimden önce biz söz verdik. Dedik ki Silivri’nin en büyük sorunu altyapı. Küçücük yağmurlarda özellikle merkezde eğimin az olduğu noktalarda yağmur suları ile birlikte kanallar taşıyor. Silivri’yi pis sular kaplıyor. Silivri’ye yakışan bir durum değildi. Bunun bir şekilde değiştirilmesi gerekiyordu. Şunu çok iyi biliyoruz. Altyapıya yapılan yatırımı toprak kapatıldıktan sonra hiç kimse görmez. Ama biz Silivri’mizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu siyasi kadro şunu söylüyor. Biz gelecek seçime değil gelecek nesile yatırım yapıyoruz. Bu konuda Silivri’mizin en az 100 yıllık altyapısını çözüyoruz. Bu çok önemli. Ben geçmiş siyasi yaşamımda hatırlarım. Elektrik hatlarının yerin altına indirilmesi ile ilgili 1 trilyonluk ödenek gelmişti. O zaman ki yönetim “Biz seçime gidiyoruz, Silivri’yi kazdırmayız” demişti. Silivri şimdi yine seçime gidiyor ve Silivri’nin her tarafı kazılıyor. Şimdi bu ne demek? Gelecek seçime mi, gelecek nesile mi yatırım yapmaktır? Gelecek nesile yatırım yapıyoruz. AK Parti olarak siyasi bir kaygımız yok, siyasi kaybımız yok. Silivri’de çocuklarımızın ve evlatlarımızın çok daha rahat yaşamasını istiyoruz. Yağmur suyu ile kanalizasyon hatları ayrı hatlardan gidecek. Maalesef üzülerek söylüyorum ki Silivri yıllardır asbestli borulardan su kullanmış. Asbestin ne olduğunu biliyorsunuz. Silivri’nin içme suyu Avrupa’da ve Türkiye’de fren balatalarında bile kullanılmayan asbestli borulardan geliyordu, Silivri asbestli borulardan gelen suyu kullanıyor. Şu anda Silivri’de bütün içme suyu hatlarını değiştiriyoruz. Bu açıdan Silivri’nin her tarafını kazıyoruz. Sadece kanalizasyon ve yağmur suyu hatları değil Silivri’nin en uzak köşesine kadar bütün içme suyu hatlarını değiştiriyoruz. Peki yapılan bu çalışma ile birlikte Silivri bu şekilde mi kalacak? Hayır, kalmayacak. Çanta Belediye Başkanımız da burada. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Çanta, 1992 yılında belediye oldu. Göreve geldiği ilk yılardan beri yaptığı yatırım, arıtma tesisidir. Silivri Belediyesi 100 yıldır belediye ama arıtma tesisi yok. Atık olduğu gibi şu anda denize gidiyor. Çanta Belediyesi bir belde belediyesi olmasına rağmen bir arıtma tesisi yaptı. 1992’de belediye olan bir belediye arıtma tesisi yapıyor ama 100 yıldır belediye olan Silivri Belediyesi’nin bir arıtma tesisi yok ve atıkları olduğu gibi denize dökülüyor. Maalesef bir çok sivil toplum örgütümüzün baskı uygulamasına rağmen hiçbir şekilde yapılmamış. Atıklalar olduğu gibi denize akıp gitmiş. Artık buna bir dur dememiz gerekiyordu. Çocukluğumuz döneminde girdiğimiz denizin yine tertemiz olması için uğraşıyoruz. Bir tane Silivri’mize, bir tanede Selimpaşa’ya yapılacak olan biyolojik arıtma tesisi ile Selimpaşa’dan Gümüşyaka’ya kadar olan bütün kıyı bölgesinin denizi tertemiz olacak. Milletimizin derdi ile dertleniyoruz. Çok basit siyasi kavgalarla ve şovlarla Silivri’yi yönetmek istemiyoruz. Silivri’mizin problemlerini çözmek istiyoruz.
 
DERE ISLAH ÇALIŞMALARI
Yine bizim dönemimizde Boğluca Deresi temizlendi. Ancak tabi ki temizlemek yeterli değil. Neden yeterli değil? Yıllardan beri toplu konutlar bölgesine çöp döküldü. Dökülen çöpten sızan sular bu dereye geldi. Bu derenin suları da denize geldi. Buğluca Deresi’nin her iki tarafındaki binaların ıslah edilmesindeki amaçlardan bir tanesi su yatağının yeterli olmaması, diğeri de binaların zeminin 26 metre balçık olması. Bir İstanbul depreminde ilk gidecek binalar, bu bölgedeki binalar. Şimdi bu bölgedeki bütün binalar istimlak edilecek. Şunu belirtmek isterim ki binaların istimlakından dolayı hiçbir hemşehrim mağdur olmayacak. Bu konu ile ilgili Esnaf Sanatkarlar Odamızın bir teklifi var, mikrofonu Sayın Başkanımıza vereceğim.” 
 
TABAKOĞLU, ÖNERİSİNİ ANLATTI
Başkan Turan’ın mikrofonu uzattığı Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, oda binasının da istimlak alanı içinde bulunduğu Boğluca Deresi çevresindeki düzenlemenin Silivri için iyi bir çalışma olduğunu vurguladı ve önerisini şu şekilde açıkladı:“AK Parti’nin hesap verme toplantılarına katılmam hiçbir zaman siyasi olarak değil Esnaf Sanatkarlarımıza vereceğimiz hizmetlerle ilgili neler sağlayabilirizi amaçlayarak bunlarla ilgili bilgileri aktardım. Bunun ilk semeresini önümüzdeki günlerde şube müdürlüğü kurulması ile göreceğiz.
Dere ıslahı ile ilgili konuda ise, burada mülk sahipleri çoğunlukta. Bir hafta önce mülk sahipleri ile bir görüşme yaparak oradaki istimlak sürecinde ve sonrasında orada mağdur olmamaları ile ilgili kendilerine bir broşür ile ziyarette bulunduk. Bütün dükkan sahiplerini gezerek bu konuda düşüncelerini aldık. Bu konuda istimlaka karşı olan pek yok ama yalnız “Mağdur olmayalım” diyorlar. Sayın başkanımızla da görüştük ve kendilerine mülk verilmesi gündemde. İstimlaka karşı gelinmiyor ama mağdur olmamak kaydı ile tabii ki. Paradan ziyade mülk verilmesi talep ediliyor. Bununla ilgili de belediyemiz öncülüğünde hazırlanacak bir proje ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası da olmak üzere Şoförler Odası başkanımızla da görüştük ve biz de para verilmesini istemiyoruz, biz de bize mülk verilmesi taraftarıyız. Bu şekilde sanırım bu sıkıntı da giderilecek.Yapılacak olan çalışma gelecek için, Silivri için iyi bir çalışma, buna herkes fedakarlık yapmak zorundadır. İstimlak için önemli olan mağdur olmamamız. Bunun için de belediyemizin eski binasının bulunduğu yerde bir proje hazırlanarak burada dükkan sahiplerine mağdur olmayacak şekilde mülk olarak verilebilir. Bu şekilde esnafımızın da mağduriyeti bir şekilde giderilecektir diye tahmin ediyorum.”
 
TURAN: VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da, Takaboğlu’nun ardından yaptığı konuşmada “Tabii burada Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştüğümüz zaman dere çevresinde evi olan vatandaşlarımız için Silivri’deki KİPTAŞ evlerinden de faydalanması ile ilgili teklif görüşülüyor. KİPTAŞ Genel Müdürümüz de bu çalışmanın sonucunu bekliyor. Ancak KİPTAŞ’tan ev almak istemeyenlere de dere çevresindeki yerinin piyasa değeri ne ise verilmesi ve mağdur edilmemesini amaçlıyoruz.”
 
DOĞALGAZ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, çalışmalarla ilgili konuşmasına şu şekilde devam etti: “Silivri’ye doğalgazı getirdik. Seçimden önce hatırlarsınız bazıları “Doğalgazı 3-5 senede getiririz.” diyordu. Bazıları da “Silivri’ye doğalgaz gelmez, gelse gelse siyasal gaz gelir” dediler ve hatta broşür dağıttılar. “Asla doğalgaz gelmez” dediler. Ben, Sayın Başbakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Başkanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bizim verdiğimiz sözü geride bırakmadılar. Selimpaşa Belediye Başkanımızla birlikte EPDK’ya kararın çıkması için beraber gittik. İlk gelen karar ret idi. Gelen ret kararını 3 ay boyunca sümen altında sakladık. Çünkü bu siyasi irade seçimler öncesinde “Silivri’ye doğalgazı getireceğiz” dedi ama gelen karar retti. Tabii çok büyük uğraşlarımız ve Başbakanımızla görüşmemiz sonuçunda Silivri EPDK kararı ile İGDAŞ sahasına alınması ile ilgili karar verildi. Bu karar ile birlikte Silivri doğalgaza kavuştu. 45 gün içinde Silivri sanayi bölgesi doğalgaza kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız “45 gün içerisinde sanayi bölgemize doğalgaz gelecek” dedi ve bir işadamımız “Bunlar atarlar tutarlar, sanayiye 45 günde doğalgaz gelmez. Başkan konuştu ve çekti gitti” dedi. Ama gerçekten 45 gün içinde Silivri’ye doğalgaz geldi. Artık eskiler gibi karavana atmak yok. Hangi tarihte başladık hangi tarihte bitireceğiz, bunun sözünü veriyoruz. 1 Kasım Silivri’nin kurtuluşu ve dedik ki “Bu günde Silivri doğalgazı kullanacak.” Bir çoğu inanmadı. Hatta evlerine doğalgaz tesisatı döşenmesin diye bazı yerel gazetelerimizde Silivri’ye doğalgaz gelmez, boşu boşuna hatlarınızı değiştirmeyin diye propaganda yapıldı. 28 Ekim’de Silivri doğalgazı kullandı ve biz 1 Kasım’da, Silivri’nin kurtuluşunda Silivri’de doğalgazın ilk meşalesini yaktık. Ama burada üzüldüğümüz noktalar da var. Silivri’de belli bir grup “Silivri’ye doğalgazı İGDAŞ getirmez. Kim getirsin? Kim getirirse getirsin İGDAŞ getirmesin” diyor. Bunun örnekleri var. Çatalca’ya özel bir firma doğalgazı 5 senede getirdi. Çorlu’da, yakın çevremizde bunun örnekleri var. Yıllardan beri iş yapmayan insanların söyledikleri bir bahane bulmak, karşı çıkmak. “Karşıyız karşı, her şeye karşıyız” mantığı siyaset yapan insanlar maalesef Silivri’ye doğalgaz gelmesinde ret oyu kullandı. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.
 
SİLİVRİ BELEDİYESİ HİZMET BİNASI
Kiralık bir belediye binasında görev yapıyorduk ve vatandaşlarımızı ücretsiz olarak biz belediyemize taşıyorduk. Daha önce Belediye Meclis Üyesi idim. Belediye binasının statik projelerinin yapılması ile ilgili emeğim vardı. Bu belediye binasının yapılması ile ilgili Metin Bey (Karakaş) ile birlikte “Her türlü desteği vereceğiz” dedik. Yeter ki yeni belediye binası yapılsın. Bu konu ile ilgili o zaman proje desteği verdik ve ne mutlu bize ki bu dönem Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni belediye binamızı yapmaktan dolayı büyük keyif aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 2.1 trilyona mal olan belediye binamızın dekorasyon ve çevre düzenlemesi için biz de 1.5 trilyona yakın destek verdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte açılışını yaptık. Ne mutlu bizlere, Silivri olarak böyle bir güzel binaya kavuştuk. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.
 
ASFALT ÇALIŞMALARI
150 bin tona yakın asfalt döktük. Çocuklarımız okula giderken ayaklarına poşet bağlayıp gidiyordu. Okuldaki öğretmenler poşetsiz okula giden çocukları okula almıyorlardı ve  seçimden önce “Okullarımızın pisliğini görüyorsunuz” diye bize gösteriyordu. Bütün mahallelerimizde toprak olan yolları asfalt yaptık. Daha da önemlisi altyapısı olmayan mahallelerimiz vardı. Garden arkası, Keltepe Mevkii, Bozoğlu parsellerinde hiç altyapı yoktu. İSKİ’ye  bağlanmadan önce bu altyapı çalışmalarını biz yaptık. “Altyapımız olmadan yollarımıza asfalt dökmeyin” diye 1,5 beklediler. Şu an saydığım bölgelerin altyapısı yapıldı, doğalgazı gitti ve asfaltını yaptık. Ve bazen arkadaşlarımızla “Keşke Silivri’yi yeni baştan kursaydık çok daha rahat ederdik” diye düşünüyoruz. “Her tarafın kazılmasından daha çok bir kereye mahsus kazıp her şeyi yeni baştan daha iyi yapardık” diye düşünüyorum. Cumhuriyet tarihinde Silivri Belediyesi’nin döktüğü asfaltın en az 100 katı asfalt döktü. Geçmiş yıllarda 1000 ton dahi dökemeyen Silivri Belediyesi 150 bin ton asfalta ulaştı. Silivri’de toprak yol kalmayacak. Bütün yollarımızı asfalt yapacağız” 
 
YAN YOLLAR
Yan yollar yapıldı. Otoban bağlantı yolu olmasından dolayı çocuklarımız okula gidip gelirken otoban yolunu kullandıkları için geçmişte üzücü trafik kazaları oldu. Otoban yanındaki Ata Caddesi’nin geçmiş dönemlerde neden yapılmadığını araştırdığımız zaman insanlarla karşılıklı yüz yüze konuştuğumuz zaman insanlarımız yardımcı oluyor. Ata Caddesi’nin asfaltlaması yapıldı, artık insanlarımız, çocuklarımız yürürken Ata Caddesi’ni kullanıyor. Karşıdaki, Kız Meslek Lisesi’nin ön tarafında yan yollar açıldı, hafriyatı alındı.  Altyapı bittikten sonra bu yolun asfaltlamasını yapacağız.
Yine Anıtlar Kurulu yıllardan beri yazılarında “Tarihi Mimarsinan Köprüsü’nü trafiğe kapatın” diyordu. Yan yol yapılması ile ilgili projelerimizi hazırladık ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihaleye soktuk. Yan yollar ve 2 köprü ile E-5’in hem sağında hem de solunda Silivri’nin iki yakasını birbirine bağladık. Tarihi Mimarsinan Köprüsü’nü trafiğe kapattık. 7,5 trilyon değerindeki yatırımla birlikte bu yan yollar ihtiyacı karşıladı ve ışıklandırılması ile Silivri’ye daha renkli bir güzellik kattı.
 
6 AYDA 2 ÜSTGEÇİT,
AKEVLER ÖNÜNE DE ÜSTGEÇİT YAPILACAK
6 ayda iki tane üst geçit yaptık. Eski belediyemizin olduğu bölgede ve BEDAŞ Şube Müdürlüğü önünde 2 tane üst geçidi bitirdik. Şu anda Akevler’in olduğu bölgede bir üst geçit daha yapılacak.
 
YENİ ARAÇLAR VE İŞMAKİNALARI
2 yıl içerisinde 20 tane araç ve iş makinası aldık. Çünkü çalışıyoruz ve çalıştığımız zaman da iş makinasına ihtiyacımız var. Kamyonundan kepçesine, silindirine kadar araçlarımızı aldık. 1 trilyonluk iş makinesi aldık ve ödemeleri de yapıldı.
 
TEMİZLİK HİZMETLERİ
Temizlik işlerini özelleştirdik. Silivri Belediyesi önceden sadece çöp topluyordu. Ana caddelerle ilgili basit temizlikler yapıyordu. Ancak özelleştirmeyle beraber son sistem araçlarla kamyonundan süpürgesine kadar yenilendi. Eskiden 30 kişi ile yapılan temizlik işleri bugün 85 kişi ile yapılıyor. Silivri’de bir çok sokağımız süpürge ve makine ile temizleniyor. Tertemiz Silivri meydana geliyor ve yapılan anketlerde de temizlik hizmetlerinin başarısı yansıyor. Katı Atık Aktarma İstasyonu yapıldı. Deneme, doldurma işlemleri şu anda yapılıyor. Bütün belde belediyelerimiz de dahil çöpler tek bir noktaya gelecek, buradan çöpümüz TIR’lara yüklenip sıkıştırılarak İstanbul’a gidecek. Araçlar yıkanmış bir şekilde, çevreye hiç bir pislik arz etmeden çöplerimiz İstanbul’a çöp merkezine gidecek.
Ambalaj atıklarının toplanması ile ilgili Büyükşehir Belediyemizle protokolümüz var. Evlerden ambalaj atıklarını ayrı ayrı topluyoruz.
 
SAHİL DÜZENLEMESİ
Sahil düzenlemesi ile ilgili projemizi yaptık. Sahildeki yürüyüş alanı ile ilgili özel bir taş döşedik ve sahile ayrı bir renk kattı. Özellikle koyduğumuz figürler ile çocuklarımız çöplerini atmak için bu çöplerin yanına geliyorlar.
 
ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
Göreve geldiğimizde 3 tane çocuk parkı vardı. Şu anda yeni yaptığımız ihale ile birlikte 30’ yakın çocuk parkımız oldu. Bu, çok ciddi bir artış. Silivri’mizin her bölgesine çiçek ektik. Yaptığımız bütün yolların kenarlarına ağaç dikiyoruz, çünkü Silivri’mizin yeşil olmasını istiyoruz.
 
EĞİTİM VE SPOR
Eğitim ve spora çok ciddi destek veriyoruz. Bu sene 450 öğrenciye burs verdik, 3 yılda 1000 üniversite öğrencimize burs verdik. Silivri’de oturan öğrencilerimize eğitim bursu veriyoruz. Okulların bakım ve onarımı ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Silivri Belediyesi’nin geçmiş dönemlerde yatırıma ayırdığı pay 1 trilyon civarında, sadece bizim dönemimizde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte eğitime ayırdığımız pay 1 trilyon. Bu çok önemli. Eğitime ayrılan pay ve yatırıma ayrılan pay. Okullarımızdan gelen bütün taleplere “Evet” dedik. Çünkü eğitime verilen desteği bu ülkenin geleceğine verilecek olan destek olarak görüyoruz. Asla fazla olarak görmüyoruz, çok daha iyi şeyler yapacağız.
Başarılı öğrencilerimize 3 senedir bisiklet hediye ediyoruz. Yine etmeye devam edeceğiz. Bisiklet şöleni yaptık. Atletizm yarışmalarımızda öğrencilerimize destek veriyoruz. Bundan sonra başarılı olan öğrencilerimizin öğretmenlerine de hediye vereceğiz.
Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bu çok önemli. Gençlerimizin ve çocuklarımızın nereye gittiğini hepimizin kendimize sormamız gerekir. Denetlemelerde şunu gördük ki 8-10 yaşına kadar çocuklarımız teröründen pornosuna kadar internet kafelere gidip bu sayfalara girebiliyorlar. Sosyal bir belediye olarak Bilgi Evi’ni açtık. 8-18 yaş çocuklarımızın faydalanması ve 5 sayfaya kadar ücretsiz çıktı almasını sağladık. Şu ana kadar 500 tane üyesi oldu. Silirimizin diğer okullarının muhtelif yoğunluğun olduğu mahallere de yeni bilgi evleri açacağız. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha iyi eğitim alması, daha iyi mekanlarda internetten faydalanması için yeni bilgi evleri açacağız.
Yaz Spor Okulları düzenledik ve burada birinci olan evlatlarımıza hediyeler verildi. 3 yılda 1000 öğrencimiz bu okullardan yararlandı.
7. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’na Türkiye’de ilk kez Silivri ev sahibi oldu. Atletizm Federasyonu da bizim organizasyonumuz için çok teşekkür etti. Silivri’nin adını dış ülkelerde duyurduk.
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi’ne Kapalı Spor Salonu yapıldı. Gazi ve Nurullah Baldöktü İlökğretim Okulu’na da kapalı spor salonu yapılacak. Diğer okullarımızla ilgili çalışmayı şu an başlattık. Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’na da kapalı spor salonu yaptıracağız.
İSMEK’te 2500 kursiyer sanat ve meslek eğitimi kursu aldı. İSMEK kurslarının kira ve ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Eğitim ve diğer konular Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlanıyor. Ortaklaşa bu çalışmaları yapıyoruz ve 2500 bayanımız bu kurslara katıldı.
Ben gençliğimde Silivrispor’da futbol oynadım. 1985 yılında Silivri Stadı ne ise 2004 yılında da aynı idi. İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte çok güzel bir ekip çalışması içinde hızlı bir şekilde ihalesi yapıldı, Silivri Stadı’nın ışıklandırılması ve suni çimlendirilmesi yapıldı. Çevre düzenlemelerini de Silivri Belediyesi olarak biz yaptık. Şu anda tüm resmi maçlarımızı Silivri Stadı’nda yapıyoruz. Silivrisporumuz bu sene ligi namağlup olarak tamamladı ve inşallah 3.Lig’e çıkacak. Kendilerine başarılar diliyorum.
Yeni Müjdat Gürsu’lar yetişmesi için sadece bu statla yetinmiyoruz. İkinci bir stat yapıyoruz. Bunun içinde sadece stadyum değil, basketbol ve voleybol sahaları da olacak. Çöplüğün olduğu bölgede Silivri’ye yeni bir stat kazandırıyoruz.  Çok kapsamlı bir stat yapılıyor ve inşallah bu yaz kullanılmaya başlayacak.
 
KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Silivri’de 8 yıldır yapılmayan Yoğurt Festivali’ni yaptık. Silivri’de ilk kez Yoğurt Festivali’ni uluslar arası boyuta taşıdık ve yabancı misafirlerimizle birlikte uluslar arası yoğurt festivalini yaptık ve bu senede üçüncüsünü yapacağız.
Silivri’de ilk kez Sayısal Gece ve Diyardan Diyara programlarında ev sahipliği yaptık, ilçemizi TRT aracılığıyla dünyaya tanıttık.
Silivri Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali’ni Emek Sokak’ta yaptık. Belediye Meclis Üyemiz İnci Aydar’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu senede ikincisini yapacağız.
Sanata elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz.
Foklorcülerimiz uluslararası yarışmalarda ilçemizi temsil etti. Birincilik ödülleri aldılar. Kendilerini ve çalıştırıcılarını huzurlarınızda tebrik ediyorum.
Yazlık Sinema Geceleri ve Şeker Otobüsü Silivri’de ilk kez düzenlenen etkinlikler arasında yer aldı.
 
TARİHİ MİRASI KORUMA
Mimarsinan Köprüsü çevre düzenlemesini yaptık. Hatırlasanız hava kararınca aileler bu alanda yürüyüş yapamaz haldeydi.  Bu alanın aydınlatılması ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra ailelerin artık bu alanda gezinti yaptıklarını görebiliyorsunuz. Bu alana Mimarsinan’ın köprü eserine bakan heykelini yaptık. 
Piri Mehmet Paşa Camisi’nin girişinde zabıta binamız vardı. Zabıta binası kalkınca tarihi camiye uygun olarak camiyi anlatan bir levha astırdık, cami bahçesinin yerlerinde taş kaplaması yapıldı.
Tarihi evlerimize sahip çıkıyoruz. İhalesi yapıldı. 17 tane tarihi evimizin restorasyon projeleri hazırlanacak. Yaklaşım 1,5 trilyonluk yatırım.Aynı zaman da tarihi köprümüz ve piri Mehmet paşa camimizin resterosyon projeleri hazırlanacak. 17 tane evimizin çizimleri çizilecek. Tarihi, kentsel SİT  alanı olan Fatih Mahallemizin tarihi dokusuna uygun olarak bu evler onarılacak. Tabii bu işi yapmazsak, bu binalar kendi kaderine terkedilmiş olacaktı. Geleceğimizin ve çocuklarımızın, büyüklerinin hangi mekanlarda yaşadığını görmesi için bunların onarılmasını şart olarak görüyoruz.
 
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Sosyal belediyecilik olarak toplu sünnet şölenleri yaptık. Fakir ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızın sünnetleri yapıldı. Yine evli olan nikahsız çiftlerimizin nikahı yapıldı. Zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katıldığı törenlerde nikahsız çiftlerin nikahı kıyıldı.
Yine bizimle birlikte bir ilk olan Sevgi Pınarı, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabilmek onların ihtiyaçlarını yerinde giderebilmek, onlarla birlikte olabilmek ve bayanlarımıza eğitim seminerleri düzenleyebilmek, özürlülerle ilgili çalışmalar yapabilmek amacıyla kuruldu ve bu çalışmalar devam ediyor.
Silivri Özürlüler Merkezi hizmete açıldı.
Yine ilk kez bizim dönemimizde Ramazan çadırı kuruldu, iftar yemeklerinin ardından çadırda etkinlikler düzenlendi. Bu sene yine devam edecek.
Beyaz Masamız 3 yılda 2000 tane şikayeti sonuçlandırdı. 2000 kişiye kömür yardımı yaptı. 5000 kişiye erzak yardımı, 1000 öğrenciye burs verilmesi ile ilgili araştırmasını yaptı. 500 çiftin nikahının kıyılması, 1000 çocuğumuzun sünnet edilmesi ile ilgili çalışmanın içinde bulundu. 500 yetim ve öksüz çocuğun giydirilmesi işlemini sağladı.
Mahalle toplantıları yapıyoruz. Yerinde her mahallede toplantılar yaptık. Buradaki amacımız; bize ulaşamayan insanlarımızın ayağına gidebilmek onların dertlerini ve sorunlarını yerinde öğrenebilmek. Muhtarımız ve ilçe başkanımızla birlikte mahalle toplantılarına gidiyoruz. Dertleri ve sorunları yerinde konuşuyoruz. Daire müdürlerimiz de bizimle birlikte olarak gelen soruları bizimle birlikte cevaplamasını yaptılar.
Hasta ve hacdan gelen büyüklerimizi ziyaret ettik. Kadınlar Günü ile ilgili kutlama ve toplantılar, Öğretmenler Günü kutlaması ve çeşitli sosyal hizmetlerimize devam ediyoruz.
 
KİPTAŞ
KİPTAŞ şuanda Silivri’de 1452 tane konut yaptırıyor. Basında son zamanlarda bir siyasi partimizin başkanı “KİPTAŞ’ta bir tane dahi Silivrili yok” diyor. El insaf, KİPTAŞ’ın planlaması Silivri Belediye Meclisi’nden geçerken o arkadaşın meclis üyeleri “Eğer bu KİPTAŞ evlerinde yüzde 10 Silivrili olsun öpüp başımıza koyacağız.” dediler. Şu anda KİPTAŞ evlerine üye olanların yüzde 70’i Silivrili. Arkadaşlar bilmeden boş atıyor. İnsan atarken biraz doğru atar. Yıllardan beri boş attılar, tutturamadılar. Dolu atında tutturun. Ya böyle bir şey olur mu? Bunun kayıtları KİPTAŞ’ta da var. Üye olurken kim engellendi? Şu anda da boş yerler var. Gelsin arkadaşlar, tekrar üye yaptıralım. 95 m2 ve 126 m2 lerde boş yer var. Kim üye olmak istiyorsa gelsin üye olsun. Bu açıdan arkadaşlarımızın bilinçli bir şekilde konuşmalarını istiyorum.
 
SİLİVRİ ADALET SARAYI
Adalet Sarayı’nın maketini yaptırdık. Adalet Sarayı’nın yapılışında ilginç bir anım var. Adalet Bakanımız Kuşadası Adalet Sarayı’nın açılışında “Hakim ve savcı arkadaşlarımız tuvaletten bozma yerlerde hizmet veriyorlardı. Şimdi çok daha iyi yerde hizmet verecekler” diye söyledi. Ben bunu canlı yayındaki programda izlediğim için Bakanımızı İstanbul’daki programda yakaladım. “Kuşadası’nda yaptığınız açıklamanın aynısı Silivri Adliyesi’nde var” dedim. Bakanımız ilgi gösterdi ve Silivri Belediyesi olarak biz kazı ve hafriyat işlerine yardımcı olduk, Anıtlar Kurulu’

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol