Silivri Facebook

Turan'dan Kültür Merkezi Sözü
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ev sahipliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile “Eğitim” konulu yemekli toplantı düzenlendi. Başkan Turan’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, eğitim sendikalarının yöneticileri, okul müdürleri ve yardımcıları, okul aile birlikleri yöneticileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yemekte Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçeye Kültür Merkezi yapımı sözü verdi.
 
BAŞKAN TURAN: EĞİTİME VERDİĞİMİZ DESTEK HER ZAMAN DEVAM EDECEK
Eğitimin her zaman yanında olan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, yemekte yaptığı açılış konuşmasında eğitime destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 87. yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Turan, “Yaklaşık iki aydır, eğitim yuvalarımız olan okullarımızı ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz sırasında sizler bizlere çok sıcak ev sahipliği yaptınız. Bu nedenle başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, Okul İdarecilerine, Okul Aile Birliklerine ve Öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler de, “Eğitim” konulu yemeğimize katılma nezaketinde bulunduğunuz için bizleri son derece mutlu ettiniz.” dedi.
 
Ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin eğitim olduğunu vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Biz yerel yönetim olarak eğitime ayrı bir önem vermekteyiz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Haydi Kızlar Okula” kampanyasındaki başarı Milli Eğitimimizindir. Siz değerli öğretmenlerimizin destek vermesi, başarının mimarı olmuştur.
 
Göreve geldiğimizde Silivri’de eğitim ile ilgili çok ciddi eksikler ve sorunlar vardı. Çok çarpıcı olduğu için özellikle söylemek istiyorum. Mezun olduğum Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu’nun lavabolarını, tuvaletlerini ve gerekli araç gereçlerini baştan aşağı değiştirdik. Ülkemizin geleceği eğitimli toplumlara bağlı. Daha yüksek seviyelere ulaşmak için eğitime verdiğimiz desteği her zaman devam ettireceğiz. Kız çocuklarımızın okumasını, onların hayatın her aşamasında olmasını elbirliği ile sağlayacağız. Silivri’mizde oturup, üniversitede okuyan 450 öğrencimize burs veriyoruz. Bunların içerisinde kız öğrencilerimizin olmasına çok özen gösteriyoruz. Eğitim, eğitim, eğitim. Her zaman eğitimin yanındayız. Okul spor salonları, okul bahçeleri, çevre temizliği ve düzenlemesi, okullarımızın fiziki imkanlarının iyileştirilmesi için her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ben şahsım, arkadaşlarım, belediye ve il genel meclis üyesi arkadaşlarım adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 
İŞLER, TURAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de yaptığı konuşmada, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın eğitimle ilgili her türlü talebe yardımcı olduğunu söyleyerek teşekkür etti. İşler, “Sayın Başkanımız her zaman yanımızda, her zaman bizleri destekliyor. Desteklemeye devam edeceğini de buradaki sözleri ile hepimize deklare etti. Tüm çalışanları ile birlikte memleketin geleceği için yatırımlarını yapmakta. Silivri çok büyüdü, tüm makul isteklerimiz için bizi geri çevirmediği için teşekkür ediyorum.” dedi.
 
HİZMETİ GEÇENLERE BAŞKAN TURAN’DAN PLAKET
Eğitim konulu yemekli toplantıda, konuşmaların ardından ilçe merkezde eğitime hizmet veren tüm Okulların Müdürlerine, Okul Aile Birliği Temsilcilerine ve Eğitim Sendikaları temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.
 
TURAN’DAN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ
Plaket töreninin ardından Silivri’ye Kültür Merkezi yapılması müjdesini de eğitimciler ile paylaşan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “İnşallah 2007 yılı içinde kültür merkezinin ihalesini yapacağız. Bu sene kültür merkezinin temeli atılacak. Gayretlerimiz ve çabamız bu noktada. Kültür Merkezi’nin en az bir Devlet Hastanesi kadar - Devlet Hastanesi de mayıs ayında başlanıyor- en az bir belediye binası kadar gerekli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her hangi bir okulumuz kültürel bir etkinlik yapmak istediği zaman veya Silivri’ye bir tiyatro geldiği zaman sahneleneceği bir mekan yok, yer yok. Kültür Merkezi’ni bu sene yaptıracağız. Bu konuda son aşamaya geldik. Şu anda ihale aşamasında. İhalesi yapıldıktan sonra inşaatı başlayacak.” şeklinde konuştu.
 
Yemek, yaklaşık 2 saat sürdü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol