Silivri Facebook

Turgut Reis İkinci Kez Yıkılacak!
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve ekibi, eğitim destek turlarında ziyaret ettikleri Turgut Reis İlköğretim Okulu’na yeni bina müjdesi vererek büyük sevinç yaşattılar. Yeni Okul binasının avan projesine hatıra imzası atan Başkan Turan, kahvaltılı toplantıda istek ve talepleri de dinledi.

Silivri’nin en eski eğitim Kurumu olan Turgut Reis İlköğretim okulu 1940’lu yıllardan 1960 ların ortasına kadar Rumlardan kalma tarihi ahşap bir binada eğitim vermekteydi. 1965 yılında yetersizlik nedeniyle yenilenme kararı alınan okul 1970-71 eğitim öğretime yeni binasında başladı. BU ara dönemde Silivri Pirimehmet Paşa İlköğretim okulunda eğitime devam eden Turgut Reis İlkokulu 37 yıldır bugünkü binasında hizmet veriyordu. . Gelişen Silivri ve değişen eğitim sistemleri’ne cevap veremeyecek konuma gelen Turgut Reis İlköğretim Okulu yıkılarak yeniden inşa edilecek. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Başkan Danışmanı Sancak Dolar ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Turan Göksu’nun  ziyaretinde Okul Müdürü Vahit Aydınlıyurt ve yardımcıları, Okul Aile Birliği Başkanı Süheyl Kırkıcı ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına uzun zamandır bekledikleri müjdeli haberi verdi. Yeni Okul binasının dış cephe görüntüsü ile projeyi anlatan Başkan Turan’a emekliliği gelen öğretmenler “ Yeni okulda eğitim yapmadan emekli olmayacağız “ dediler

Uzun yıllar Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nda müdürlük yapan ve Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu yeni binasının yapımında büyük çabası olan Vahit Aydınlıyurt’un Turgut Reis İlköğretim Okulu yenilenmesinde de çabası olduğu ve ayağının uğurlu geldiği konuşulan toplantıda Müdür Aydınlıyurt Başkan Turan ve başkan Yardımcısı metin Karakaş’a destekleri nedeniyle birer plaket taktim etti.

Kahvaltılı toplantı sonrasında okul tabelası önünde  hatıra fotoğrafı çektiren ev sahipleri ve konuklar hoş bir tablo oluşturdular. Okul aile birliği başkanlığını da yürüten ÖDP İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı ile Okul aile Birliği yönetim üyesi ve  CHP Yönetim Kurulu Üyesi Alev Elif Arda  Başkan Turan ile tabela önünde çekildikleri fotoğraf ile günü ölümsüzleşmesine katkı sağladılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol