Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin Yalakaları...
 
Kim bunlar..? Diye soracak olursanız, anlatayım...!
Aslında, buraya yazdıklarım, sizden duyduklarım ve sizden gördüklerimdir..
Aslında, bahsettiğim kişi de sizsiniz,,,YARASI OLAN GOCUNURMUŞ..!
 
Eğer sen, onlardan isen, iyi dinle…
DİNLE ki,duyulsun yarası olmayanların sesi...!
Dinle ey hain, dinle eyy münafık, dinle eyy boşvermiş, dinle eyy gafil… Bütün arkadaşlarından ve hayat koşuşturmacasın dan, kendini dışarı atarak dinle ama.................!
 
Kendi içindeki muhabbeti, iyi dinleyen kişi o muhabbeti yapanların kölesidir,,, bu manayı açarak , örneklerle boğarak anlatmak yazıyı uzatır sadece, anlayan-anladı karşıya geçti bile,,,,, sen hala misallerin peşinde olan gafil ,,,!
 
Dinle: Sözüm, halk adına, mazlum adına, yalvarışımın, feryatla karışık isyanına VAKIF OL....!
 
Benim bu sitedeki 3. yazım bu ; Asla beni kaç kişinin okuduğuna değil, kaç kişinin anladığına bakarım,inanın ben kimseden iyi değilim, üstün değilim, bilgili değilim, hangi kavram ve konudan bahsetsem mutlaka uzman-profesörleri çıkar, diplomayla beni döverler ama inandıramadıkları sürece hepsi boş..... PARDON YANİ.....!
 
İlk yazım. EVET BEN DEVLETİM,,, başlığı ile çıktığında, birçok kişi bu yazıyı merak ile okudu, dost gözü ile değil, düşman gözüyle okudu.....!!!FARKINDAYIZ YANİ......!
 
Bizim yazacaklarımız bir işe yaramayacaksa , faydalı olmayacaksa,, okuyanda mutabıklığı sağlamayacaksa BİZ BURADA OLMAYIZ....!!!
 
Bizi şüphenin içinde gösteren yanımız inanın CESARETİMİZ'dir...!
Cesaret, yapabildiklerini tekerrür etmek değildir, cesaret, yapman gerekirken korktuklarını yapmaktır...!
 
Ben Tansel AYYILDIZ..! olarak kibri baş düşman olarak yazan şu adamı şöyle bir düşünsün,,, anında içinde beni görür-
duyar-
anlar-
 
yerel bir site,, aynı zamanda beynemliel bir açılıma sahiptir, AMERİKA'da yaşayan bir kardeşimiz bu yazıyı Pakistan Maliye Bakanı’nın kızına, manalar üzerine tercüme ederek okur, kavramlar ve misallerle aktarabilir profesörlerle tartışabilir,,,, inanın, dünyanın neresine kaçarsanız kaçın.
KAÇTIĞINIZA TOSLARSINIZ...!
 
Eşimin M.S. hastalığına iyi geleceği tavsiyesini bana veren Kişi, Prof.Doktor AKSEL SİVA olunca yabana atmayıp, bir dost olarak gördüğümüz Meşhur ÇAPA ailesinden, Hakan ÇAPA'nın çiftliğine geldik,bu çiftlik FENER KÖY-KURFALLI-BÜYÜK SİNEKLİ köylerinin ortasında kaldığından, her köylü bizi kendine yakın veya uzak hissetti...!
 
SARIKÖY olarak anılan ,İPEK YOLU olarak bilinen bu yerde iki-üç hane var,yani,,üç-beş kapı ya çıkar ya çıkmaz,,,!!! 2.yılımızı doldurduğumuz şu günler de MAAŞSIZ-SİGOTASIZ-VE GELİRSİZ bir şekilde yaşarken , çocuklarının babası, kardeşlerinin ağabeyi, ana-babanın evladı YARİNİN YARENİ OLMAMIŞSAN ... Birileri çıkar,sana ALOOOOOO!!!!der...!İşte,,,BÜTÜN MESELE BURADA...!
Onu dedirtmeyen insan , ne güzel insan...!
 
O kişi ki TAKVA EHLİDİR,,, takvada kendini kusursuz sayan gafil, takva narası atacağına , takva halvetine düşen olsun,yeter;onun günahı da sevabı da güzeldir,,, ama kusuru örtmek için büyük KUSUR İŞLEYENE *DUR* DEMEMEK EN BÜYÜK GÜNAHTIR,,, ormanı yakacak ateşi yakan baş suçludur ama söndürmek için koşanların içindedir, hatta birde milleti galeyana getirir,,, BAĞIRIR-ÇAGIRIR ....
 
Nereden mi biliyorum?
Çünkü bende suçluyum, suç aleminin içinden geldim nasıl temiz olabilirim ki? Hangi geçmişimi inkar edebilirim...!!! AMA GEÇMİŞİNİ UNUTANLARA hatırlatacak anılarım var, SENİN-BENİM VE ALLAHIN olduğu yer ve zamanda, sen kimdin ve bizde ne iz bıraktın biz terazinin iki kefesine de bakanız, ADALET MAKAMI - HAKİM-SAVCI-POLİS-ASKER-ESNAF-MEMUR-İŞÇİ-KÖYLÜ-ÇOBAN VEYA AĞA BİZİZ...............................!
 
İTİRAZI OLAN BİZ'DEN DEĞİLDİR,,KANAAT EHLİYİZ.!*yemeyiz* diyenlerdeniz !!yani.
 
Bizim kapımız burada herkese açık ve kapımızda şu yazar KENDİNİ BİL.DAVRANIŞ KİŞİNİN AYNASIDIR...!!! Biz burada bu şartlarla yaşarken evimize herkesi buyur edip uğurladık ve hala buradayız...!!!
Kimseye yalakalık yapmadan yaklaştık,zaaflarını süistimal etmedik , bilhakis gösterdik ve parmak bastık... EMİİN OLDUK.......! üç-beş kuruş için kelimesini satanlar,duyupta yanlış anladım,,,!diyenler,inanın bizde çok-çok zengin ve varlıklılar...!!! ŞAŞIRMIŞLAR YANİ,,,emiin olamıyorlar ve ilk önce yakınındakilere zarar veriyorlar. ALKOL KABADAYILARI AYIKKEN ORTALIKTA YOKLAR,,,! Ben en kral meydana çıkar,en kral cematin meclisine giderim,,tutuklanma ihtimalim olan adli davalarıma ve emniyetin çağrılarına uyarak ayağımla gidiyorsam ,heryere gider,heryerde doğruyu söylerim..YALAN SÖYLEMEMİ BEKLEYEN BİZDEN DEĞİLDİR.................!!
 
Terteniz olamayız ama neden kirlendiğimizi bilmeliyiz.!!!akıcı-şiirsel-ve edebi bir şekilde gönül okşayıcı şeyleri de yazabiliriz ama NAMERDE MERT DİYEMEYİZ. namert kelimesinin mana açılımı mert olmayan demekse bizimnamertliklere sessiz kalışımız da onların safında oluşumuz demektir BENCE.!!!
 
SİLİVRİ'nin hiç bir ferdinin dışarıdan gelene yalakalık yaparak,kendi yakınını zarara uğratmasına OLAĞAN BİRŞEY olarak bakamayız.EĞERKİ BU YAZDIKLARIMI ,ŞAHSİ MENFAAT ÇEÇEVESİNDEN OKUYUP SIKILDIYSAN , ŞU YEREL MESELENİN RESMİNİ, TÜRKİYE HARİTASININ ÜZERİNE KOY VE BAK KİŞİLER DEĞİŞİR AMA SAHNEDEKİ ROLLER ASLA DEĞİŞMEZ.........!!!
 
BİZ,sizinle asıl mahşerde görüşücez,BİZ o günü ve yeri burası bilene,her gün CUMHURİYET BAYRAMI,her an KURTULUŞ SAVAŞIDIR..!!!Her gece KADİR GECESİ,her adım SIRAT-İ MÜSTAKİM ,,her nefes DOĞUM VE ÖLÜM olup,,,geldiği yerin-gideceği yer olduğunu BİLENLERİZ....!!!
 
Orta doğuda gezen yabancıların,dışarıdan gelenlerin köleliğini yapan halklarla köyünü-köylüsünü satan bizim köylü aynı.................!!
Toprağını, boyalı bir kağıt parçası olan paraya değişenlerin dikkatinden kaçan bişey var ama!? oda, bugün senden aldıkları bu toprak artık onların ve siz onların kölesi oluyorsunuz.
 
AH alıyorunuz ama AH ÇEKENLERİ duymuyorsunuz....ANADOLU olan bu memleketin analarına sövdürüp,anaları ağlatıyorsunuz,,,,,,,,,,,,,,,,,,,YALAKALIĞIN SONU DA BUDUR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!
 
BU ÜLKEDE VE DÜNYADA EĞER BİR DERDE DÜŞERSEN,,AMAN BENİM BÜYÜK DERİM VAR DİYE YAKINMA,,,BENİM HERŞEYDEN BÜYÜK ALLAHIM VAR DE.....!!O'NU BİL-KENDİNİ BUL............Tahamülünüz büyüklüğünüzdür...............!!!
 
SAMİMİ VE HAKKANİYETLE YORUMLAMANIZ DİLEĞİ İLE
SAĞLICAKLA KALIN.......!!!!
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol