Silivri Facebook
banner88

Gurur Verici 41 Yıl
 
Gecenin önemi benim için büyüktü, zira, Sanatçılar ve Sanatseverler adını taşıyan derneğimizin en eski ve en değerli üyelerinden biri olan Vedat Çetinkaya’nın 41. sanat yılı kutlanacaktı ve bu kutlamada birbirinden değerli pek çok sanatçı dostu da sahnede yer alacaktı.
 
Çok güzel bir tesadüfle doğum günümü rast gelen bu gecede gönlüm salonun dolup taşmasını beklerken, yarım saat evvel boş görüp tedirgin olduğum salon sihirli bir çubuk değmişçesine birden bire doluverdi ve de 800 kişinin oturabildiği, ayakta kalanların ise yer arayışları nedeniyle konser yirmi dakika geç başlamış oldu.
 
Bizleri Cemal Reşit Rey’in lobisinde karşılayarak davetiyeleri elinden aldığımız Çetinkaya’nın eşi Elif ve Vedat ile uzun bir süre görüşemediğimizden on yıl içerisinde fizikman ne kadar değişebileceklerini bilemiyordum.. Ancak, sahneye çıkıp seyirciyi selamlarken sanatçının yaşı olmadığını, Çetinkaya çiftinin bıraktığım yerde yaşlanmayı durdurduklarını, tevazuu ve sevgi ile dostlarını kucakladıklarını gördüm ve bu kadar mükemmel insanların derneğimizde ve hayatımda var olduğunu düşünmek, yeni yaşıma girdiğim bu gecede beni genç ve mutlu kıldı.
 
Ses sanatçısı, bestekâr, koro şefi ve hoca kimliği ile tabir’i caizse dört dörtlük olarak sahnede yer alan sanatçımız, 40 kişiden oluşan ve kendi yetiştirdiği Şişli Musiki Derneği öğrencileri ve de İstanbul Radyosu’nun 10 değerli saz sanatçıları ile yönettiği geceyi muhteşem bir koro ile başlattı.
 
Aralarında 5 doktor, 2 mimar, 2 profesör ve emekli öğretmenlerin bulunduğu korodan sonra kıyafetini değiştirip bembeyaz bir takım elbiseyle sahneye gelen sanatçı, sahne duruşu ve nev’i şahsına münhasır huzur veren sesiyle söylediği, biri kendi bestesi olmak üzere 3 şarkıyla ayakta alkışlandı.
 
İstanbul Valimiz Muammer Güler’in son anda önemli bir işi çıkması nedeniyle yerine vekâleten gelen Vali Yardımcısı M. Vedat Müftüoğlu sahneye gelip sanatçımıza “üstün başarı plaketi” ni verirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürü’de sanatçımızı kutlayan kısa bir konuşma yaparak, gecenin resmi seremonisini yapmış oldular.
 
Umut Akyürek, Tuğçe Becerikli, Serap Mutlu Akbulut, Mustafa Sağyaşar, Yıldırım Bekçi, Gökhan Sezen ve Serap Kuzey gibi TRT’nin en gözde sanatçıları peş peşe sahnede ikişer defa Türk Sanat Müziği’nden seçtikleri şarkıları seslendirirken, gerek müzikal anlamda gerekse sahne duruşları ile TRT’nin sanatçıları olmanın ayrıcalığını bir kez daha ortaya koyuyorlardı.
 
Geceyi ağırlıklarını koyan TRT’nin sanatçılarının dışında Yılmaz Morgül ve Zeki Çetin de konserin sonuna doğru sahnede yer alarak ikişer şarkı ile geceye katkıda bulundular. Özellikle Zeki Çetin’in “Vedat benim 41 yıllık arkadaşımdır, o TRT’yi seçti. Ben piyasa sanatçısı olmayı, yani parayı” demesi sanki bir günah çıkarır gibiydi..
 
Şarkılarından evvel her sanatçının, 41. sanat yılını kutlayan Vedat Çetinkaya için sitayişkâr sözleri ise sadece o’nun değil benimde göğsümü kabarttı ve uzun bir süre görüşemediğimiz için üzüntü ve suçluluk hissi duydum içimde.. İşte bu nedenledir ki Sanatçılar ve Sanatsevenler Derneği Başkanı olarak bu değerli üyeme Mayıs ayının 13.’ün de ki sezonun son kültürel toplantımızda, Taksim Villa Otel’de kendisine, yeni yetişen sanatçılarımıza yapmış olduğu üstün katkılarından dolayı bir plaket vererek bir kez daha kutlayacak ve dostluğumuzu tazeleyeceğim.
 
Vedat Çetinkaya’nın “sizlere bir sürprizim var” diyerek İstanbul Konservatuarı Türk Sanat Müziği bölümü mezunu kızı Canan’ı sahneye davet ederek birlikte yaptıkları düet hakikaten hepimiz için sürpriz oldu ve sanat dünyamıza bir sanatçının doğuşunun veya varoluşunun bir habercisiydi adeta..
 
Ayrıca, program başlamadan evvel ve aralarda barkovizyon aracılığı ile sahnedeki ekranda yansıtılan sanatçının yaşamındaki dostları arasında kendimi görmem benim için ikinci sürpriz oldu ve sanatçı dostlarının söylediği “o hepimizin ağabeyi, gençlerin koruyucusu, efendi, kendine ve seyirciye saygılı, hakiki dost” gibi sitayişkâr sözlerine ilaveten bende vefakâr sözünü eklemek istiyorum.
 
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözünün en iyi temsilcisi olduğunu konser gecesi herkese ispatlayan sanatçının güzel eşi Elif, sadece eşine değil kızına da bu sanat yolunda verdiği destek için teşekkür belgelerini tarafımızdan alacakları doğaldır.
 
Kendilerinden büyük gurur duyduğum Vedat Çetinkaya, Elif ve Canan Çetinkaya’yı şahsım, derneğimizin tüm üyeleri ve gazetemiz adına candan kutluyor ve nice 41. yıllara diyorum.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol