Silivri Facebook
banner88

Silivri'yi Silivri Yapanlar
 
Bu defa Silivri’yi bana sevdiren, buraya yerleşmeme ve hatta birde “SANATÇILAR KÖYÜ” kurmamıza neden olan eski ve yeni politikacılarımızdan söz etmek istiyorum..

Silivri’yi Silivri yapan sadece doğal güzelliği, tarihi mekanları ve meşhur yoğurdu değildir..
O ilçeyi idare eden, toplumun tüm sorunlarına çözüm yaratan yerel belediyeler, siyasi partiler ve sosyal sivil derneklerin hepsinin en önemli görevlerinden birisi de o yörede yaşayan halkıyla kurması gerekli “DOSTLUK İLİŞKİLERİDİR”..

Özellikle belediyelerin bir diğer görevi de yol, su, elektrik ve imar konularında yapacağı hizmetlerin yanı sıra halkına sanatı sevdirmek, genel kültürü destekleyici programlar yaratmak ve yörede yaşayan sanatçılarla devamlı diyalog kurulmasını sağlamaktır.

İşte bu noktada; CHP dönemi eski belediye başkanı Selami Değirmenci tarafından bana yapılan resmi davet üzerine Silivri’de yapılacak bir “ Sanat Festivaline” derneğimizi oluşturan tüm sanatçı üyelerimizin katılımı istenmiş ve bu festivale katılacakların tespitinde görev alan Sayın Muharrem Aydoğan’ın bizzat kendi aracı ile gelip beni ve sergiye katılacak eserlerle birlikte Taksim Gümüşsuyu’ndaki evimden alıp Silivri’de bir hafta misafir etmeleri Silivri Sporcular Lokalini derneğimize tahsis ederek, gece ve gündüz eserlerimizi korumaya almaları ve her türlü isteğimizi anında yerine getirmeleri bana Silivri’yi sevdirdiği gibi, sanata ve sanatçıya gösterdikleri sevgi ve saygı ise bir sene süreyle tüm Türkiye İl ve İlçelerinde yaptığımız araştırmalar neticesi kurmaya çalıştığımız Sanatçılar Köyü’nün Silivri’de olmasına karar verdirtti..

Gerek eski CHP ve gerekse AK Parti dönemi Belediye Başkan ve yardımcılarının köyün uluslar arası boyut kazanacağına ve benim bu konuda ki milli sanatçı kişiliğime inandıklarından, elli yıllık idealim olan bu köyün tüm zorluklarına ve bürokratik engellemelere ve hatta kendi bünyelerindeki bazı kişilerin olumsuz ve lüzumsuz söylemlerine rağmen ağırlıklarını koyup köyümüzün kurulmasına çalıştıkları için hepsine şükranlarımızı sunuyorum.

Bir evvelki köşe yazımda detayları ile anlatmaya çalıştığım, 24 yıldan beri devam eden ve benim “BİTMEYEN SENFONİ” adını koyduğum bu sanatsal davamızda İlçeye yerleşmeden evvel ve de yerleştikten sonra yavaş, yavaş halkını da yakinen tanımaya ve dostluklar kurmaya çalıştım.. Ancak bu dostluklar içerisinde bir kişi vardı ki O hep düşüncelerinde kibarlığı, nezaketi ve sanata saygısı ile öne çıkıyordu..

Evet O; beni yıllar önce Taksim’deki evimden eserlerimle birlikte gelip alan ve görkemli bir festivale iştirak etmemize yardımcı olan, müzisyen kişiliğini festival süresince bizim gibi sergileyen ve bu nedenle festivalin son kapanış gecesinde CHP’nin eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci’nin elinden teşekkür plaketi aranlar arasında yan yana olduğum Sayın Muharrem Aydoğan’dan başkası değildi.

Yerel Beledi 2009 seçimlerinde CHP İlçe Başkanı olacağını işittiğimde, o’nun nazik ve nev’i şahsına münhasır kibarlığı içinde, çok sesli ve stresi bol bu görevi nasıl göğüsleyebileceği düşüncesi ile kısa bir süre tereddüt bile geçirdim.. Ancak; ziyaretine gidip kendisini kutlama süresi içinde evvela yerine çok yakıştığını, nezaketini ve kibarlığını olumsuz olaylar karşısında bile sırasında bir kalkan gibi kullanabileceğini, samimi ve mesafeli dostluk ilişkilerinin ise ona çok şey kazandıracağını görerek içim rahat etti.

Sayın Baykal’ın sert politikasının aksine Sayın Aydoğan’ın olumlu politikası sadece partiler arası anlaşma için değil tüm Silivri halkı için bir kazançtır.

Değerli dostum ve Silivri’mizin yeni CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan’ı ve yönetim kadrosunu bir kez daha kutluyorum.

                                                                              Sanatçılar ve Sanat
                                                                          Severler Derneği Başkanı
                                                                                    Lerzan Öke

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol