Silivri Facebook

Adalet Bakaından Cezaevine Ziyaret
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, dün ani bir kararla programını değiştirerek Silivri’ye geldi. Önce Silivri Adliyesi’ne gelerek Silivri Cumhuriyet Başsavcısını, savcı ve hakimleri ziyaret eden Bakan Şahin, ardından Silivri’de yapımı devam eden cezaevini ziyaret etti.
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’de eşlik etti. Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü inşaatını gezen Bakan Şahin, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
10 bin 904 hükümlü ve tutuklu barınabilecek
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde 8 adet ‘L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’, 1 adet ’Açık Ceza İnfaz Kurumu’ ile sağlık ocağı, genel mutfak, personel soyunma binası, genel idare binası, duruşma salonu, ziyaretçi bekleme salonu, çamaşırhane, ısı merkezi ve jandarma binalarından oluşan müşterek tesisler ile 500 adet lojman, alışveriş merkezi, kreş, 6 adet trafo, 2 adet su deposu ve atık su arıtma tesisinin yer aldığı belirtildi. L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’nın her birinde bin 333 olmak üzere 10 bin 664 hükümlü ve tutuklu, açık ceza infaz kurumunda da 240 hükümlü olmak üzere kampüsteki ceza infaz kurumlarında toplam 10 bin 904 hükümlü ve tutuklunun barındırılabileceğini ifade edildi.
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, verilen bilgilerin ardından ilk olarak Silivri Açık Cezaevi’ni gezdi. Cezaevinin tamamlanan bölümünde ki mahkumlarla bir araya gelen Bakan Şahin, koğuşları dolaştı. Daha sonra inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan 6 numaralı L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu inceledi.
 
“Bayrampaşa’yı buraya taşıyacağız”
Yaptığı ziyaretin ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin “Cezaevimiz bitmiş. Bu işin sonuna, kuyruğuna gelmişiz. Kalan ufak tefek işleri, bir şekilde Karayolları, Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemiz el ele vererek tamamlarlar. Bu yılın sonunda ya da yeni yılın başlarında ceza evimizi açmayı planlıyoruz. Anlaşmamıza göre,  Bayrampaşa’yı buraya taşıyıp, Bayrampaşa’yı Büyükşehir’e teslim edeceğiz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol