Silivri Facebook
banner88

Altay şehitler için yürüyor!

18 Mart Çanakkale Şehitleri’nin 94. ölüm yıl dönümü nedeni ile İstanbul Edirnekapı Şehitliği’nden yola çıkan Savaş Altay, dün Silivri’deydi. Çanakkale üzerinden Gelibolu Yarım Adasına kadar yürüyerek gitmeyi hedefleyen Altay, bunu son beş yıldır sürekli yaptığını belirterek “Şehitlerimiz sayesinde yaşıyoruz ve bunu bütün insanlara göstermek içinde ben 5 yıldır İstanbul Edirnekapı’dan başlayıp Gelibolu’ya kadar yürüyorum” dedi.

Altay: “Şehitler unutulmamalı”

94 yıllık mazisi olan 250.000 şehit verdiğimiz Çanakkale’ye 5 yıldır yürüyerek giden Savaş Altay “Biz şuan burada şehitlerimiz sayesinde yaşıyoruz ve bunu bütün insanlara göstermek içinde ben 5 yıldır İstanbul Edirnekapı’dan başlayıp Gelibolu’ya kadar yürüyorum. Bundan da gurur duyuyorum. Ben tek olarak yürüyorum” dedi. Önceki gün Silivri’ye gelen Altay akşam saatlerinde Silivri Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Geldiği gece Silivri park otelde konaklayan Altay, dün Silivri Belediyesine ve Silivri Kaymakamlığına giderek Silivri’de gördüğü sıcak ilgi nedeniyle teşekkür etti. 
Altay taşıdığı çantanın kilosunun 38–40 kg arası olduğunu söyleyerek, günde 50 km yürüdüğünü ve 17 Mart günü Çanakkale’de olmayı planladığını ifade etti. Çanakkale Şehitliği’nin unutulmaması gerektiğini belirten Savaş Altay’ın yol güzergâhı Silivri, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale üzerinden Gelibolu yarım adası şeklinde devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol