Silivri Facebook

Balkan Koleji Türkiye İkincisi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
12 yıldır, A.B.D,’den Japonya’ya 30’a yakın ülkede iki milyona yakın öğrenciyi eğlendirerek eğiten ve hayata hazırlayan "Mind Lab" etkinlik programı, 2006/2007 eğitim yılı itibari ile Türkiye’deki okullarda da uygulanmaya başlandı.
 
Düşünce oyunlarını kullanmak sureti ile öğrencilerin düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak da yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir metod olarak tanımlanan "Mind Lab" programı, çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
Mind Lab programının her yıl düzenlediği Uluslararası Mind Lab Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan okul takımının seçildiği Türkiye Final Turnuvası, 5 Mayıs Cumartesi Günü, Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nde gerçekleşti.
 
Türkiye’de 18 okulda uygulanıyor olmasına rağmen Mind Lab Türkiye Final Turnuvası’na 8 okul katıldı. Final turnuvasına, Silivri Özel Balkan Koleji’de katıldı. 5 kişilik ekiple turnuvaya katılan öğrenciler, büyük bir başarı göstererek ikinci oldu. Öğrencilere kupa ve madalya verildi.
Mind Lab Türkiye Final Turnuvası’nda ikinci olan öğrencilerini kutlamak için pasta kesen Silivri Özel Balkan Koleji Kurucusu Erdoğan Alpa, “Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve Türkiye’de de ilk senesini dolduracak olan "Mind Lab" etkinlik programının çocuklarımızın yaratıcılığını ve rekabet gücünü arttırdığını düşünüyorum.” dedi.
 
 
Türkiye Final Turnuvası'na katılan okullar;
Özel Alman Liseliler Vakfı Kültür Eğitim Derneği Okulları – ALKEV – İstanbul
Özel Antalya Koleji – Antalya
Özel Balkan Koleji – Silivri
Özel Edirne Koleji – Edirne
Özel FMV Işık Okulları – İstanbul
Özel Hisar Eğitim Vakfı - Kemerköy İlköğretim Okulu – İstanbul
Kaptanpaşa İlköğretim Okulu –  İstanbul
Özel Yüzyıl Işıl İlköğretim Okulu – İstanbul

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol