Silivri Facebook

''Bu gidişle biz de seyyar olacağız''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’nin tanınmış balıkçılarından Mert Balıkçılığın sahibi Mahmut Oflu, son günlerde artan seyyar balıkçılardan dert yandı. Daha öncede konuyla ilgili belediyeyi suçlayan açıklamalarda bulunan Oflu, “Bu gidişle bizde seyyar balıkçı olacağız.” dedi.
 
“Yaptıkları hırsızlıktır”
“İnsanlarda para yok. Kredi kartlarından dolayı vatandaşlar çok mağdur durumda
Balık sezonu 1 Eylül’de başladı. Nisan’ın 15’inde sona erecek. Bakalım ne olacak, bekliyoruz. Seyyar arabalara bir çözüm bulamadılar. Seneye bizde seyyar arabayla çarşıda dolanacağız. Şimdi sezon bitti, yapsak da bir şey olmaz. Seneye biz de düşünüyoruz. Adamlar 100 kasa balık getirip, seyyar arabalarda satıyorlar. Ben dün bir kasa hamsi aldım, hala bitmedi. Sattıkları hamsinin gösterişi var ama tadı yok. Yiyenler de pişman oluyor. Bu mevsim yenecek en iyi balık, istavrit ve hamsidir. Bunlar yüzünden hamsi satışları iyice durdu. Balıklar bölüm bölümdür. Tezgahın balığı ayrıdır, restoranın balığı ayrıdır, seyyarın balığı ayrıdır. Seyyarlar kasası 50 YTL’ye hamsi alır mı? Almaz. Onlar 15 YTL’ye alır, onu satarlar. Bu resmen hırsızlıktır.
Tezgahların önü boş. Sinek avlıyoruz. Artık hafta sonları da iş olmuyor. Yazlıkçılar olmayınca, satışlar iyice durdu. Adamlar seyyar arabalarla dünyanın parasını kazanıyor. Bizde günü kurtarmanın peşindeyiz.” dedi.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol