Silivri Facebook

Darısı gelecek yıla!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Halk Eğitimi Merkezi ,2006-2007 eğitim-öğretim sezonunu tamamlayarak açtığı kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerin belgelerini; kursiyerlerin el emeği göz nuru işlerini sergiledikleri bir sergi ile noktaladı.
 
Silivri Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı Akbulut Kaya,Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Cumhuriyet Baş Savcısı Engin Yetik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve kalabalık bir davetli kitlesi ile yapılan yıl sonu töreninde açılış konuşmasını Silivri Halk Eğitim merkez Müdürü Erdoğan yılmaz yaptı. Yılmaz ,Halk Eğitimi Merkezlerinin amaçlarını anlatan konuşmasında “ her yaş, eğitim, kültür, gelir ve sosyal statüdeki kişilere onların ilgi, istek, yetenek, talep ve beklentileri doğrultusunda mesleki ve sosyal kültürel amaçlı kurslar düzenlemektedir” Dedi. Silivri Halk Eğitim Merkezi’nin 46 yıldır Silivrililere hizmet verdiğini ve Silivri’nin sosyalleşmesinde önemli pay sahibi olduğunu vurguladığı konuşmasında bu eğitim-öğretim sezonunda yaptıkları çalışmaları kısaca özetlerken “1961 yılından bu yana faaliyet gösteren Silivri Halk Eğitimi Merkezi de bu amaçlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumumuzda 2006-2007 eğitim öğretim yılında 23 değişik dalda 26’sı mesleki-teknik, 15’u sosyal kültürel, 13 okuma-yazma kursu olmak üzere toplam 54 kurs açıldı. Bu kurslarda toplam 1044 kursiyer öğrenim gördü. Bu öğretim yılında, geçmiş yıllardan farklı olarak çevreden de gelen talepler doğrultusunda ilk kez Kantin ve Açık Alan İşletmeciliği ve Web Tasarımı kursları açtık. Ayrıca Silivri Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak kurslar açtık ve Atatürk’ün Hayatı, İlke ve Devrimleri konulu seminer gerçekleştirdik.” Dedi. Silivri Halk Eğitim Merkez Müdürü Erdoğan Yılmaz ayrıca bu öğretim yılında her yıl olduğu bu yıl da çeşitli kurum, kuruluş ve derneklerle işbirliği kurslarının devam ettiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği İSMEK’in Silivri ve Selimpaşa kurs merkezlerinde 51 kursta 899 kişi eğitim gördüğünü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi işbirliği ile de 1 adet Okuma-Yazma 1. Kademe Kursu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.  önümüzdeki sezon için projelendirdikleri kurslardan söz ederken “Önümüzdeki öğretim yılında gelen talepleri değerlendirirken, yine çevresel etkileri göze alarak değişik alanlarda kurs açmaya gayret edeceğiz. Gemi Adamı, Hızlı Okuma Teknikleri ve Autocad kurslarını bu kurslar içinde sayabiliriz.”diyen Silivri Halk Eğitim Merkez Müdürü Erdoğan Yılmaz Ulusal Eğitime Destek Projesi Kapsamında okuma-yazma 1. ve 2. kademe kurslarımız aynı hızla devam edeceğini müjdelerken, ‘ Haydi Kızlar Okula Kampanyası’ çerçevesinde bu öğretim yılında 25’i erkek, 40’ı kız olmak üzere toplam 65 öğrenci okula geri kazandırıldığını belirtti. Yılmaz’ın ardından bu öğretim yılında Okuma-Yazma II.  Kademe kursuna katılarak belge almaya hak kazanan kursiyer Aynur Bana  Halk Eğitim merkezi kursuna katılarak neler kazandığını duygusal bir dille anlattı.
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Halk Eğitimi Başkanı Abdullah TANIR yaygın eğitimin  önemini ve Ulusun gelişimindeki katkısını anlattığı konuşmasının ardından Silivri Kaymakamı Ali Dursun , Eğitimin ve Halk Eğitimin önemine değindiği konuşmasının ardından,Bu öğretim yılında devam eden Öğretmen Halit BOYRAZ yönetiminde Gitar kursu kursiyerleri  Kemal Aşık, Talha Erel, Mert Bulut, Fidan Yalçınkaya,  Nevin Şahin, Elif Kılıç, Zeynep Ayan, Dilber Ünal ‘ın sunduğu gitar dinletisi konuklar tarafından büyük alkış aldı.
 
Okuma-Yazma Kursu kursiyeri Aynur BANA belgesini Kaymakam Ali DURSUN’un elinden alırken; Okuma Yazma Kursu kursiyeri Şenay YAKIŞIR’ın belgesini vermek üzere Garnizon Komutanı Akbulut KAYA kürsüye geldi. Bir başka  Okuma Yazma Kursu kursiyeri Mevlüt PÜSKÜLLÜ belgesini   Silivri  Belediye Başkanı Hüseyin TURAN’ın elinden alırken El Nakışları kursiyeri Zeyife SAYGIN’a belgesini vermek üzere kürsüye  Cumhuriyet Başsavcısı Engin YETİK davet edildi. El Nakışları kursiyerinden  Saliha ÖZÇETİN’e belgesini veren isim İstanbul Halk Eğitim Başkanı Abdullah TANIR olurken, Takı  Tasarımı Kursu kursiyeri Seda SAYIN’a belgesini Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin NALBANT taktim etti. Yağlı Boya Resim Tekniği kursiyeri Bahar KARAAHMET’in belgesini de Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdoğan YILMAZ sundu.
 
Belge sunum seramonisinin ardından Silivri’de görev yapan öğretmenlerden oluşan Silivri Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi’nin gösterisinin ardından Silivri Kaymakamı Ali Dursun ve beraberindekiler Serginin açılış kurdelesini kesti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol