Silivri Facebook

Eğitim Bir Sen'den 'Pankart Tepkisi'ne cevap geldi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Pazartesi günkü sayımızda yer alan “İlginç! Silivri’de ne dernekler varmış” TIKLAYIN başlıklı haberimizle ilgili açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Sadık Öztürk, “Mitinge katılan vatandaşlarımız nasıl haklarını kullandılarsa, tepki ve düşüncülerini sessizce imza ve afişlerle kamuoyuyla paylaşan bizler de aynı demokratik hakkımızı kullandık” dedi.
 
Gazetemize yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve afişlerle ilgili kamuoyuna yansıyan haberler üzerine Eğitim Bir Sen olarak açıklama yapma gereği doğmuştur. Biz sendika olarak sivil kuruluşların ortak hareketine imzamızı atarak katıldık ve afişlerimizi astık” sözlerine yer veren Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: “Anayasa ve demokratik hakların işletilmesinden yana olan bizler, ortak bir duyarlılık göstererek, kendi özgür irademiz ve gönüllü birlikteliğimizle, Türkiye Sivil Toplum Platformu’na destek verdik. Ankara merkezli bu sivil platforma sadece kurum kuruluşlar değil, Silivri’den bini aşkın kişinin imzalar atarak destek verdiğini de biliyoruz.”
 
Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Sadık Öztürk; “Amacımız binlerce örgütün milyonlarla ifade edilen üyelerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaktır. Türkiye genelinde 4 bin 625 sivil toplum kuruluşunun ve birçok katılımcının altına imza attığı bu platformun mesajı açık” dedi.
 
Öztürk, açıklamasını; “Demokratik süreci engellemeye, parlamentonun meşruiyetini tartışmaya, anayasal görevinden alıkoymaya yönelik olan söylemleri hayretle ve ibretle izliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı gibi rutin bir süreç ile darbe söylentilerinin birlikte anılma ve yorumlama çabalarından da kaygı duyuyoruz. Bu yüzden tepkimizi ortaya koymak ve bunu kamuoyuyla paylaşmak istedik” sözleriyle sürdürürken, yerel basında yer alan haberlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Öte yandan, Silivri’de gazete sütunlarına yansıyan ‘Bu dernekler, sendikalar nereden çıktı’, ‘Bunları kim yaptırdı, sendikaların bilgisi dahi yok’ tarzındaki açıklamaları da kınıyoruz. Çünkü Türkiye Sivil Toplum Platformuna destek olan sendikaların Silivri temsilcileri, dernekler ve kuruluşlar hem afişleriyle bu oluşuma destek vermiş, hem de TBMM’nin kararına saygılı olmayı içeren metinleri de imzalamıştır. Böyle bir demokratik hakkın demokrasi adına kullanılmasından daha doğal ne olabilir ki!”
 
Sadık Öztürk, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Mitinge katılan vatandaşlarımız nasıl haklarını kullandılarsa, tepki ve düşüncülerini sessizce imza ve afişlerle kamuoyuyla paylaşan bizler de aynı demokratik hakkımızı kullandık. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli görevi demokrasiyi güçlendirmek değil mi?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol