Silivri Facebook

Eğitim-İş Koçyiğit'e sahip çıktı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Eğitim İş Silivri Temsilciliği, okullarda üyelerine karşı gerçekleştirilmekte olan baskıları kınayarak, çağdaş ve demokratik toplumlarda eşi benzeri görülmeyen uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten bir basın açıklaması yaptı.
 
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde yapılan basın açıklamasına Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Denetleme Kurulu Başkanı İsmet Eroğul ve İstanbul 1 Nolu şube Başkanı Şahin Öcalan ve Şube Sekreteri Ali Saraç’ta katıldı. Yapılan açıklamanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılması dikkat çekti.
 
Eğitim- İş Silivri Temsilciliği’nin yaptığı açıklama şu şekilde;
 
“Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı okullarımızda yaşanan hukuk dışı ve keyfi uygulamalara karşı verdiğimiz mücadele nedeniyle başkan ve yöneticilerimiz üzerindeki baskılar özellikle son günlerde artmakta soruşturmalar açılmakta ve bazı soruşturmalar sonucunda yöneticilerimiz cezalandırılarak sürgüne gönderilmektedir.
 
Bu anlamda ilk olarak Bağcılar’da ki bir ilköğretim okulunda türbanla okula ve derse giren bir bayan öğretmeni uyaran Arif Oğuz adlı üyemiz İstanbul’da okulundan 100 km uzakta başka bir okula sürülmüştür. İkinci olarakta genel merkezimiz için bir araştırma yazısı hazırlayan 1 nolu şube yöneticimiz Cemil Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından soruşturmaya tabi tutulmuştur. Yine Kırklareli Başkanımız Hayri Girgin, AKP Belde Başkanı ile yapmış olduğu tartışmadan dolayı yapılan şikayet üzerine müdür olarak görev yaptığı İnece kasabası ilköğeritm okulundan alınarak Lüleburgaz ilçesinin Şaban Öğünç İlköğretim Okuluna öğretmen olarak sürgün edilmiştir.
 
Sürgünün tek sebebi, Eğitim- İş temsilcilerine yönelik saldırılardır
Son olarak, Silivri’ de Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nda görev yapan üyemiz ve aynı zamanda Eğitim İş Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi olan Hüseyin Koçyiğit, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nda yönetmeliğe aykırı olarak seviye sınıflarının oluşturulmasının Anayasamızın 1.2.10.11 ve 42. maddeleri ile Milli Eğitim Temel Kanunu ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 28 ve 29. maddeleri ile bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı genelgesine aykırı olduğunu dile getirmiş, buna rağmen uygulamalar devam etmiş ve hakkında açılan soruşturma sonucunda kınama cezası verilmiş, ardından Büyük Kılıçlı İlköğretim Okulu’na sürgün edilmiştir.
 
Bu sürgünlerde açıklanan gerekçe ne olursa olsun asıl amacın Eğitim- İş’in temsilcileri ve yöneticileri olduğu ve saldırıların Eğitim İş’i yıpratmak yıldırmak olduğu görülmektedir. 4688 sayılı Kamu Görevleri Sendikaları Kanununun sendika yöneticilerine vermiş olduğu güvenciye rağmen bu soruşturma ve sürgünlerin artarak devam etmesi de düşündürücüdür.
 
Çağdaş laik demokratik cumhuriyetimizin kazanımlarından ve Atatürk devrimlerinden yana tarf olan Eğitim İş olarak inandığımız bu değerlerden dolayı siyasi iktidar ve onun temsilcisi gibi davrananlar tarafından üyelerimize ve yöneticilerimize yapılan bu baskı ve uygulamaları kınıyor, bu saldırılara karşı mücadelemizi, her zaman ve her ortamda kararlı bir şekilde devam ettireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol