Silivri Facebook
banner88

Emniyet Çalışıyor
 
Dün Silivri ilçe emniyet müdürlüğünde Düzenlenen basın açıklamasında İlçe Emniyet Müdürlüğünü ekiplerinin altı aylık yaptığı çalışmalarda suç unsuru oluşturan 7 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 6 adet kuru sıkı silah, 10 adet delici kesici alet, 67 adet fişek, 8 gr. esrar, 2 gr. Eroin, 970 gr hint keneviri, 900 TL sahte para, 1 adet sahte çek-senet, 84 adet kaçak sigara, 104 adet kumar kâğıdı, 35 adet çalıntı ve hacizli oto’nun ele geçirildiği belirtildi.
 
Emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamamada; “06.05.2009 tarihinde Şüpheli bir şahsın kendisini avukat olarak tanıtarak, mahkemelere avukat olarak girdiği ve avukatlık işinden dolayı para alarak müştekileri dolandırdığı bilgisi alındı. Yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli kişi yakalanarak, çıkarılmış olduğu mahkemelerce tutuklandı.
 
05.06.2009 tarihinde Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezini arayan ve kuyumculuk yaptığını belirten kişi, işyerinde bir bayanın sahte bir bileklik bozdurmak istediğini bildirmesi üzerine, emniyet görevlileri ivedi olay yerine gitti, şüpheli şahsı sahte altın bozdurmak suçundan yakalayarak tahkikat evrakları ile birlikte adli merceklere intikal ettirildi.
 
02.05.2009 tarihinde Alibey Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi Belediye önünde ekiplerin yaptığı uygulama esnasında şüphelenilen bir minibüs durduruldu. Minibüste yapılan aramada tahminen 3 gr ağırlığında kubar, preslenmiş tabaka halinde esrar maddesi ve tahminen 5 gr ağırlığında esrar yapımında kullanılan Hint keneviri tohumu maddesi bulundu, olayla ilgili tahkikata başlandı.
Zehir tacirlerine geçit verilmedi
23.04.2009 tarihinde Selimpaşa Mahallesi’nde yapılan uygulama neticesinde ağırlıkları 200 gr civarında 27 adet ayrı ayrı paketlenmiş toz şeklinde esrar maddesi ve bir adet hassas tartı şüphelilerle birlikte ele geçirildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.
06.04.2009 tarihinde Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Haber Merkezine gelen ihbarla, saat satmak sureti ile dolandırıcılık yapan bir şahıs Emniyet Ekiplerince yakalanarak tahkikat evrakları ile adli merceklere intikal edildi.
22.02.2009 tarihinde Silivri Kipa Alışveriş Merkezi karşısında öğrencilerinde kullandığı üst geçitte çeşitli markalarda kaçak sigara ve kol saati satan kişi sattıkları ile birlikte ele geçirilmiş, kişi düzenlenen tahkikat evrakı ile adli mercilere intikal edildi.
 
Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 44 şahıs yakalandı.
 
Hırsızlara göz açtırılmıyor
Emniyet yetkilileri Genel Bilgi Tarama (GBT) sorfulamalarında aranan toplam 177 kişi yakalanarak ilgili mahkemelere sevki sağlanmıştır. “Bu kişilerin üzerinde, otolarında ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalar neticesinde; 7 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 6 adet kuru sıkı silah, 10 adet delici kesici alet, 67 adet fişek, 8 gr. esrar, 2 gr. Eroin, 970 gr hint keneviri, 900 TL sahte para, 1 adet sahte çek-senet, 84 adet kaçak sigara, 104 adet kumar kâğıdı, 35 adet çalıntı- hacizli oto ele geçirildi. Yakalanan kişiler tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte ilgili mercekler sevk edildiler”
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol