Silivri Facebook
banner88

Gençler Biz Yandık Siz Yanmayın! Cihangir Davutoğlu...

Gençler Biz Yandık Siz Yanmayın! Cihangir Davutoğlu...

Bir gün geçmiyor ki, ortaya aklı başında bildiğimiz kurum veya kişiler çıkıp saçmalamasınlar…

ADD genel_merkez profilinden atılan bir tweette şunlar yazıyordu: "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı." 

Bu tweetin ardından ADD bir açıklama yaptı da biraz sakinleştim.

O yılları okudukları birkaç kitap ile değerlendirenler için biraz kelam etmemde fayda var!

Önce hemen şunu belirteyim; Atatürkçü bir ailenin Atatürkçü bir evladıyım. Babam Atatürk’ün ilk atlı korumasıydı… Daha sonra Adnan Menderes’in korumalığını yaptı. 27 Mayıs 1960 tarihinde ihtilal olduktan sonra hiçbir günahı yokken hapse atıldı. Doğrucu ve korkusuz babam Mehmet Davutoğlu, Yassıada’da hâkimi dinlememekten 3.5 yıl hapis cezası aldı. Bu ceza idamlardan sonra en yüksek cezaydı…

Asıl cezayı biz aldık… O tarihte 11 yaşındaydım. Asker mahallemize geldiğinde dışarıda top oynamak istedik ama sert bir üslupla evlerinize dönün diye uyarıldık…

Ordu idareye el koydu dediler. “ bazı hadsizler, bir gün daha Adnan Menderes iktidarda kalsaydı Rusya’ya satılıyormuşuz.” Diye algı operasyonları yaparken; bazıları da “Amerikan esiri olacaktık, kurtulduk” diye propaganda yaptı.

Hâlbuki 10 yıllık dönemde Türkiye kabuğunu yırtmış, ekonomi tam olumlu yola girmişti. Adnan Menderes çiftçiydi, tarıma büyük yatırım yaptı, her zaman çiftçinin yanında oldu. Bence günahsız yere idam edildi.

Babam Mehmet Davutoğlu hapse girdiğinde ortaokula başladım, gelir yok! Sadece annem Hafız Hacer Davutoğlu’nun hatim ve mevlitlerden verilen karnımızı doyuracak parayla hayatımızı zor şartlarda devam ettirdik.

Üste yok! Başta yok’ Gelir Yok!

Bizim gibi o kadar çok aile mağdur oldu ki, her gün babalarımız bir gün çıkıp gelecek diye bekleyip durduk…

Çok çektik, çok!

Allah bu güzel vatanımızı korusun…

Demokrasiden ayırmasın!

Bir daha ihtilal göstermesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol