Silivri Facebook
banner88

Halk Oyunları Yarışmasına Katılım Yoğundu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Dün, Silivri Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen, Halk Oyunları yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya Silivri merkez, köy ve beldelerinde toplam 8 okul katıldı. Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 farklı gurubun karşılaştığı yarışmada her grup, ‘geleneksel ve stilize’ isimli iki kategoride yarıştı. Başarıyla oyunlarını sergileyen öğrenciler, izleyenlerden büyük alkış aldı.
 
Yarışmayı organize eden İlçe Düzenleme Kurulu’nda;  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Kaymakamlık Temsilcisi Özden Yentek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdoğan Yılmaz ve Silivri İlçe Spor Müdürü Adnan Güneysu yer aldı.
 
Yarışmanın jürisini ise, ilden gelen Cengiz Mesoğlu, Neşet Keskin, Enver Kurtuluş, Yalçın Urtekin, Murat Aşan, Şener Akkaya ve Selahattin Karakuş oluşturdu. Jüri puanlamayı, giysi, müzik, hareket ile anlatım ve sunum üzerinden yaptı.
 
Yarışmaya, Miniklerden Özel Fatih Koleji, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu ve Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu; Yıldızlardan Akören Ümit Aksun İlköğretim Okulu, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu ve Fenerköy İlköğretim Okulu;
 
 
 
Gençlerden ise Silivri Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi katıldı.
 
Yarışma sonunda
Miniklerde; Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu,
Yıldızlarda; Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu,
Gençlerde de; Silivri Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi dereceye girerek, Silivri’yi ilde temsil etme hakkı kazandı.
 
Fenerköy İlköğretim Okulu, yarışmaya fazla öğrenciyle katıldığı için, diskalifiye edildi.
 
Miniklerde, geleneksel kategoride birinci olan Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu, stilize kategorisinde de birinci olarak çifte galibiyet yakalamış oldu. Yıldızlarda, geleneksel kategoride Ümit Aksun İlköğretim Okulu ikinci olurken, stilize kategorisinde birinci olan Fenerköy diskalifiye edildiği için, değerlendirmeye alınmadı.
 
 
 
Gençlerde Silivri Lisesi ikinci olurken, stilize kategorisinde birinci seçilmedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol