Silivri Facebook

Harabe Apartman Tehlike Saçıyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediye Konutları’nda, 28 daireden oluşan Şirin Sitesi’nin B bloğu, 1999 yılında meydana gelen depremde aldığı hasarlardan ötürü boş duruyor. Tüm bina camlarının indirildiği, apartman kapılarının kırılarak, tüm dairelerin talan edildiği binanın daire sahipleri, isyan etti. 8 senedir apartmanın harabe şeklinde durduğunu söyleyen ev sahipleri, kendilerine kimsenin yardım etmediğini iddia etti.
 
Silivri’nin göbeğinde yaşanan bu korkunç durum, aynı zamanda büyük bir tehlike arz ediyor. Derin çatlakların bulunduğu binada, en ufak bir sarsıntı da çökme tehlikesi olabileceğini söyleyen çevre sakinleri, şimdiki ve bundan önceki belediyelerin bu konuya hiçbir çözüm getirmediğini söyledi.
 
Kuroğlu: “Burası fuhuş yuvasına döndü.”
Emine Kuroğlu: “Biz bu yüzden belediyeye dava açtık. 8 senedir mahkeme devam ediyor. Buraya giren çıkan belli değil. Bütün tinerciler, uyuşturucular hepsi burada. Kadın da getiriyorlar. Burası fuhuş yuvasına döndü. Apartmanın bütün tesisatlarını çaldılar. Gece kimse bu binanın önünden geçemiyor. Burada evimiz olmasına rağmen kirada oturuyoruz. Ev sahibimle sorunlar yaşıyorum. Kiraya artış istiyor. Yapamıyorum. Beyimin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Burasıyla kimse ilgilenmiyor. 8 senedir mahkeme hep erteleniyor. Biz böyle sürünüyoruz. Avukatta söyledi. ‘Belediyenin engeline takılıyoruz’ dedi. Ben bu konu hakkında Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ile bizzat iki kere görüştüm. Bana ‘Biz mahkeme kararına bağlıyız. Mahkeme sonucunuzu bekleyin.’dedi. Belediye istese bu binayı yapamaz mıydı? Özellikle burada ev sahibi olan 10 kişi çok mağdur olduk. Diğerlerinin başka evleri ve geçim imkanları var. Belediyeye kaç kere imza topladık. Kimse ilgilenmedi. Bu mahkeme bitmese, İnsan Hakları’na kadar çıkacağız.”
 
Özkan: “Hiç ilgilenen olmadı.”
Resmiye Özkan: “Benimde evimde dördüncü katta. Çelik kapıyı açmışlar. Kızımın bütün çeyizlerini mahvetmişler. Çelik kapıyı nasıl açmışlar? Yavrumun bütün eşyalarını mahvetmişler. Kendi hiç kullanamadı. Yazıklar olsun. Her yer bira şişesi dolu. Burada evleri olmasına rağmen kirada oturuyorlar. Ev sahibi de evlerini satmış. Şimdi kapıda kaldılar. Biz Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a giderek yardım istedik. Oda ‘Birlik olun. Hepiniz imza toplayın. Ben öncü olacağım. Bu binayı yaptıracağız.’ dedi. Kimseden bir ses çıkmadı. Her gün de belediyeye nasıl gidelim? O zamandan bu yana hiç arayan soran olmadı.”
 
Acar: “Mağdur olduk.”
Fatma Acar: “8 senedir kiradayız. İnanın çok kötü bir durum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu duruma bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Çok mağdur durumda kaldık. Evimiz olduğu halde kirada yaşıyoruz.”
 
Özkan: “Tüm çeyizimi mahvetmişler.”
Güner Özkan: “Yerel seçimlerden önce, buraya oy toplamak için geliyorlar. Sözler veriyorlar. Sonra hiç ses yok. Ben depremden sonra, çeyizimi koyacak bir yer olmadığı için bu binadaki evime koydum. Tüm çeyizimi mahvetmişler. Demir kapıyı nasıl açtılarsa, bütün eşyaları karıştırmışlar. Şimdi bu eşyaların hepsi atılacak. Burada bizim gibi birçok ev sahibi mağdur oldu. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan bize yardım edeceğine söz vermişti. Herhangi bir girişimini görmedik.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol