Silivri Facebook
banner88

Hasgal 6. Dönem Mezunlarını Uğurladı
 
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi’nde önceki akşam düzenlenen veda partisinde 6. dönem mezunları görkemli bir veda partisi ile dört yıl eğitim gördükleri okullarına veda ettiler.
 
Gecede açılış konuşması yapan Okul Müdürü Saim Eşmeoğlu altıncı dönemde 94 öğrenci mezun ettiklerini belirterek, geçtiğimiz yıl 60 öğrenci mezun ettiklerini belirtti. Kendi oğlunun da mezun olmasından dolayı çifte mutluluk yaşadığını ekledi.
 
Okul müdürünün ardından kıdemli öğretmenler adına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İhsan Tevfik Kırca yaptığı konuşmada;
 
''2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılı Hasan- Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni nedeniyle burada toplanmış bulunuyoruz. Konuşmama geçmeden önce hepinize hoş geldiniz der, saygı ve sevgilerimi sunarım.
 
Yıllarca törenler sundum, konuşmalar yaptım. Ama bugün kıdemli öğretmenler adına konuşma bana verildiğinde biraz da şaşırdım ve doğrusu ürktüm.
 
Sayın Müdürüm Saim Bey, “Sen kendini çocuk sanma Tevfik Bey, sen de artık kıdemlisin.” dediğinde 21. yılı çalıştığımın farkına vardım. Demek ki büyümüşüm, o halde konuşabilirim.
 
Altında şehitlerin yattığı ve hâlâ şehitler verdiğimiz şu güzel ülkeyi sevin, ülkenizi sahiplenin. Gönlünüzden Atatürk, bayrak, vatan ve millet sevgisini eksik etmeyin. Ülkenin dirliğine, bütünlüğüne, huzuruna göz koyan hainlerin karşısında olun. Mücadelenizi bulunduğunuz her ortam ve her mevkide verin. Devletimizin, aziz milletimizin ve hayırseverlerimizin böylesi eğitim kurumlarını açmasının sebebi budur.
 
Gittiğiniz yerlerde daha da çalışın. Daima görev ve sorumluluğunuzun bilincinde olun. Unutmayınız ki “Çağımızda en büyük makam çalışkanların olacaktır.” Güzel yurdumuz ve toplumumuz sizlerin omuzlarında yükselecektir. Kendinize güvenin; çünkü geleceğimiz sizlerin azim ve çalışmalarıyla şekillenecektir. Altında şehitlerin yattığı ve hâlâ şehitler verdiğimiz şu güzel ülkeyi sevin, ülkenizi sahiplenin. Gönlünüzden Atatürk, bayrak, vatan ve millet sevgisini eksik etmeyin. Ülkenin dirliğine, bütünlüğüne, huzuruna göz koyan hainlerin karşısında olun. Mücadelenizi bulunduğunuz her ortam ve her mevkide verin. Devletimizin, aziz milletimizin ve hayırseverlerimizin böylesi eğitim kurumlarını açmasının sebebi budur.
 
Gittiğiniz yerlerde daha da çalışın. Daima görev ve sorumluluğunuzun bilincinde olun. Unutmayınız ki “Çağımızda en büyük makam çalışkanların olacaktır.” Güzel yurdumuz ve toplumumuz sizlerin omuzlarında yükselecektir. Kendinize güvenin; çünkü geleceğimiz sizlerin azim ve çalışmalarıyla şekillenecektir.
 
Böyle günlerde konuşmak aslında çok zordur. Ben yıllarca tören konuşmaları yaptım. Geçmişte Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın bulunduğu ortamlarda sunuculuk yaptım. Ama bu tip törenler her zaman zor olmuştur. Çünkü evlatlarımızı uğurluyoruz. Herkes ailenin bir parçası oluyor dört yıl boyunca. (Hatta ben, sevgili eşim ve oğlum da bu okulda olduğu için biz sözün gerçek anlamıyla hakikaten bu ailenin içinde yer alıyoruz.) Bilmem dört yıl boyunca ne kadar fark ettiniz, ama bu okulun nice okuldan farkı; samimiyeti ve aile ortamıdır. Bu yuvadan aldığınız sıcaklığı ömür boyu unutmayacağınıza eminim.''
 
 
Kırcı’dan sonra 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı dönem birincisi Barış Algan Arkadaşları adına yaptığı konuşmada;
 
''Eğitim-Öğretim hayatımız boyunca bize desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halis İşler’e, okulumuzu yaptıran hayırsever Sayın Yaşar Ruhat Gümüş’e,  bizi bu günlere getiren sevgili Öğretmenlerimize ve Okul idarecilerimize, bizim üzerimizde emeği olan herkese ve ailelerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.
 
Burada gerçek dostlar kazandık, hayat gibi zor bir maratonun provasını ciddi bir biçimde okulumuzda yaptık. Hatta bu ciddi hayat maratonunun bir virajı olan Üniversite Seçme Sınavına daha dün girdik. Umuyorum ki bu okula girerken gösterdiğimiz başarıyı orda da yakalayacağız. Bizden önceki arkadaşlarımızı bu okulun yüzünü ak ettiler. Bizde inşallah bu başarıyı ve daha iyisini yakalamaya çalışacağız. Hedefi olan ve bu hedefe sonuna kadar kilitlenmiş karalı bir topluluk için başka bir amaç söz konusu olamaz.
 
Birlikte mezun olma şerefini tattığımız 2008-2009 dönemi mezunları arkadaşlarımız, birbirimizi sevelim ve unutmayalım. Burada başlayan dostluklar, arkadaşlığı, kardeşliği yaşamın her anına taşıyalım. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar dilerim'' dedi.
 
 
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir yaptığı konuşmada;
 
“ben 1972 de Silivri lisesinden mezun oldum. Bu gün Silivri lisesinin mezun sayısı beş bini geçmiş durumda. Silivri lisesinden mezun olan Profosorler, Hakimler, Savcılar, Milletvekilleri ve belediye başkanları var. Bir önceki dönem belediye başkanımız Hüseyin beyde Silivri Lisesi mezunuydu. Şuan ki belediye başkanımız Özcan beyde Silivri Lisesi mezunlarından. Gelecekte Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi mezunları da bu görevlere gelecek inancındayım. Hepinize başarılar dilerim” dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptığı konuşmada bu okulların yapılmasını sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek. Okulu yaptıran Yaşar Ruhat Gümüş’ten okula bir ek bina daha yaptırmasını için ricada bulundu.
 
Okulu ilk üçte bitiren öğrenicilere, Okulu yaptıran Yaşar Ruhat Gümüş hediye vererek mezuniyet pastasını birlikte kestiler. Pasta kesiminden sonra mezun olan öğrencilere hediyeleri verildikten sonra mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla gece son buldu.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol