Silivri Facebook

İnternet = Bilgi
Silivri Belediyesi’nin 2007 yılı hedefleri arasında yer alan Silivri Belediyesi Bilgi Evi, New Center Alışveriş Merkezi’nde (Eski Pazariçi) kuruldu. 20 kullanıcının yararlanabileceği Silivri Belediyesi Bilgi Evi’nin açılışı 10 Mart 2007 Cumartesi günü saat 16.30’da İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından gerçekleştirilecek.

YASAKLI SİTELERE FİLTRE ENGELİ
Silivri Belediyesi Bilgi Evi’ni öğrencilerin internet kullanımında sağlıklı bilgilere ulaşmasını amaçlamak için kurduklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Sosyal belediyecilik anlayışımızın yansıması olarak oluşturulan Silivri Belediyesi Bilgi Evi'nde çocukların bilgiye ulaşma ve boş zamanlarını değerlendirme olanağı sağlamak, bilgisayar ve internete ulaşma imkanı olmayan çocuklara bu imkanı sağlamak, kültürel ve sosyal hayatın yaygınlaşmasına yardımcı olmak ve çocuklara bu doğrultuda rehberlik etmek ve yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Yasaklı siteler filtre programı ile engellenerek, çocukların rahat ve güvenilir bir ortamda çalışmasını sağlamak istiyoruz. Özellikle gelişen teknoloji ile birlikte internette bilgiye ulaşmak isteyen çocuğun yanlış bilgilerle donatılmış sitelere ulaşması engellenecek, bu sayede çocuklar aradıkları bilgiyi içeren sitelerden yararlanacak. Çocuklarımıza bilgisayar ve internet kullanımı konusunda 15 günlük periyotlar halinde eğitim vereceğiz. Sınav hazırlıklarını içeren CD’ler Bilgi Evi’nde hazır bulundurulacak ve öğrencilerimizin sınavlara hazırlıkta bu CD’lerden yararlanması sağlanacak.” şeklinde konuştu.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BİLGİ EVİ’NDEKİ GENEL KURALLAR
1- Bilgi Evi'nden sadece üye olanlar yararlanabilir.
2- Bilgi Evi hafta içi her gün ve Cumartesi 09:00-18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.
3- İdari tatil günleri, Ulusal ve Dini Bayramlarda Bilgi Evi kapalıdır.
4- Bilgi Evi'nde kesinlikle gürültü yapılmaz.
5- Bilgi Evleri'ne girerken, içeride başka arkadaşlarının çalışma yaptığını düşünerek içeriye sessiz girmeli ve sessiz çıkmalı.
6- Bilgi Evi'nde çalışma yaparken en küçük ses tonuyla konuşulmalı.
7- Bilgi Evi'ne kesinlikle yiyecek ve içecekle girilmez.
8- Bilgi Evi'nde cep telefonları kapalı tutulmalıdır.
İnternet Kullanımı:
1- Bilgi evi kütüphanesinden sadece üye olanlar (2 Adet fotoğraf, kimlik fotokopisi, üye kayıt formunun doldurulması ile üye olunabilir) yararlanabilir.
2- Randevu saatleri içerisinde bilgisayarlardan kullanıcıları sorumludur.
3- Kullanıcılar, randevu alarak yarım saat süreyle bilgisayarlardan yararlanabilirler.
4- Eğer kendinden sonra kullanıcı yoksa daha uzun süreyle bilgisayarları kullanabilirler.
5- İnternet bilgisayarlarında 5 sayfaya kadar yazıcıdan kâğıt çıktı ücretsiz alınabilir
Kaynak : SH Dijital

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol