Silivri Facebook

İşler : '' Bu bir sürgün değildir.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Dün Eğitim- İş Silivri Temsilciliği’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, kendi sendika üyelerinin baskı altında kaldığına ve sürgün edildiğine dair yaptıkları basın açıklamasının ardından, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler gazetemize konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Yaşanan olayın açıklamada olduğu gibi, anayasa maddelerine aykırı hareketten kaynaklanmadığını söyleyen İşler, yapılan uygulamanın sürgün olmadığının altını çizdi. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 
“Bundan tam iki yıl önce, Hüseyin Koçyiğit veli toplantısında velilere vermesi gereken bilgiyi, öğrencinin durumunu, öğrencinin notu ve ahlakı durumlarını değil, bunun yerine siyasi konulara giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve kendi arkadaşlarına ile ilgili çeşitli konuşmalar yapıyor. Veli toplantısında bu konuşmalar yapılırken, bir veli itiraz ediyor ve ‘Bu konuşmaların yapılacağı yer burası değil, bu konuları başka bir yerde konuşun’ diyor.
 
Bunun üzerine karşılıklı kavga ediyorlar ve en son velilerden birkaç kişi duruma tepki gösterip, sınıfı terk ediyor. Kaymakamlığımıza konu ile ilgili bir dilekçe geldi. Bu konu tam iki yıl devam etti. Bunun üzerine Kaymakamlığa gelen şikayet dilekçesi, bize havale edildi. Biz muhakkik tayin ettik ve olayın tatkikatını yaptırdık.
 
Tatkikatın ardından görevini yapan arkadaşımız, bu arkadaşımızın okulunda huzurlu olmadığını, diğer çalıştığı okullarda da okul müdürleri ve okul öğretmenleriyle huzursuzluklar çıkardığını, velilerle huzursuzluk yaşadığı tespitlerini şahit ifadeleriyle yaptı. Öğretmene maaş kesim cezası ayrıca idari olarak ta görev yerinin değişikliği teklifini getirdi. Ben birinci sicil amiri olarak bunu yapma yetkimi kullanarak, maaş kesim cezasını kınama cezasına indirdim. İdari olarak da cezanın uygulanması için İl Milli Eğitim Müdürümüze bunu gönderdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde muhakkikin teklifine uygun olarak, görev yeri değişikliği yaptırdı.
 
Bu bir sürgün değildir. Öğretmenin, okulunun ve velilerin daha huzurlu, daha rahat olması için uygulanan idari bir yaptırımdır. Bizim okullarımız A, B ve C olmak üzere üç tiptir. Öğretmenimiz A tipi bir okul olan Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’ndan, yine A tipi bir okul olan Büyük Kılıçlı İlköğretim Okulu’na alınmıştır. Bu sürgün değildir.
 
Öte yandan yapılan açıklamada Hüseyin Koçyiğit’in, farklı bir nedenden ceza aldığı belirtilmiş. Böyle bir şey yok. Bizim görevimiz yaptığının anayasaya uygun olup, olmadığını kontrol etmek değil. Ben yönetmelikleri ve kanunları uygularım. Kanunların ve yönetmeliklerin anayasaya aykırı ise, bunun iptali için dava açma yetkisi başkalarının. Bunlar siyasilerin işi.
 
Bizim görevimiz, siyasi yorumlar yaparak, kendi düşüncemizi öne sürmek değil, öğrenci nasıl başarılı olur? Öğretmenin, öğrencin görevleri nelerdir? Velinin görevleri nelerdir? Bunları tespit etmektir.”
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol