Silivri Facebook

Kaçak Camii temel atma töreninde Belediye Başkanı onur konuğu muydu?
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Büyükçavuşlu Beldesi’nde geçtiğimiz Pazar günü temel atma töreni gerçekleştirilen camiinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Kaçak camiinin temel atma töreni ise Büyükçavuşlu Belde Belediye Başkanı Nazım Subaşı tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Subaşı, kaçak camiinin temel atma töreninde bir de konuşma yaptığı gelen bilgiler arasında.
 
Ruhsatsız camiinin hafriyat işleri de, Büyükçavuşlu Belde Belediyesi’ne ait iş makinelerine yaptırıldığını iddia eden Büyükçavuşlulu vatandaşlar, Hafriyat çalışmaları 10 gün önce başlayan camiinin inşaatında hafta sonu da dahil olmak üzere çalışan belediye araçlarının yanında, Büyükçavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı’nın oğluna ait şirketin iş makinelerinin de çalıştığını bildirdiler.
 
Konuyla ilgili araştırma yapan muhabirlerimizin edindiği bilgilere göre, iddiaya göre kaçak olan  camiinin öyküsü şu şekilde başlıyor:
 
Büyükçavuşlu’da cemaat lideri!
Büyükçavuşlu Beldesi’nde uzun yıllardır yaşayan Ali Karaman adlı bir cemaat liderinin müritleri, bir süre önce hissedilir bir şekilde Çavuşlu Beldesi’nde artan miktarlarda arsa satın almaya başladı. Karaman, daha sonra mülkiyeti Büyükçavuşlu Beldesi’ne ait olan 4 adet arsayı, cami yapmak istediğini söyleyerek belediyeden satın aldı.
Muhabirlerimizin ulaştığı bilgilere göre, Karaman’ın satın aldığı arsaların imar durumunun konut olduğu öğrenildi. Hali hazırda planlarda konut alanı olarak göründüğü iddia edilen yere Cami inşaatının temelinin atılmasına  ve bu konuda Belediye Başkanının bu törene katılarak olayı legal bir işlem yapılıyormuş gibi gösterilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “ Cami ye karşı olmadıklarını, ancak gerçekleşen olayın yasalara aykırı olmasının bu nedenle de yasalara uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladılar. Muhabirlerimiz bu sözler üzerine yaptıkları incelemede,Karaman’ın belediyeye yaptığı başvuru dosyasında eksikler bulunması nedeniyle, Büyükçavuşlu Belediyesi söz konusu arsalardaki inşaata ruhsat vermediğini tespit ettiler.
 
Subaşı, ruhsat vermediği camiin temelini attı!
Cami inşaatı yapılmasına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığından gerekli izinlerinde alınmadığını iddia eden vatandaşlar, “ kimse bize Allahın evi’ne karşı mı geliyorsunuz edebiyatı yapmasın. Diyanetten habersiz, yasalara aykırı olan bir inşaat bittikten sonra İbadethane olarak kullanılacak elbet ancak burada cumhuriyet aleyhtarı propagandaların yapılmayacağı ve beyinlerin yıkanmayacağına dair bir garanti var mı? İslamiyet kimsenin tekelinde olamaz. İslamiyet adı altında yaşanan vahşetleri hergün okuyoruz. Bu arkadaşlarımız elbette kendi inançları doğrultusunda ibadet edebilirler. Onlara kimse bir şey diyemez. Ancak bir ibadethane yapılıyor ve kamuoyuna hediye ediliyorsa yasalara uygun olmalı” diyerek endişelerini ve tepkilerini dile getirdiler.
 
Gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesiyle ruhsat verilmeyen camiinin temel atma töreni, geçtiğimiz Pazar günü Büyükçavuşlu Belde Belediye Başkanı Nazım Subaşı tarafından gerçekleştirildi. Subaşı’nın, kaçak camiinin temel atma töreninde bir de konuşma yaptığı iddia edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol