Silivri Facebook
banner88

Korsan : ''Çevre sorunları insanlığı yutmak üzere!''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, çevre sorunlarından dert yandı. Sert açıklamalarda bulunan Korsan’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması şu şekilde;
 
“5 Haziran 2008, yine bir dünya çevre günü geldi, çattı. Bugün bir sürü kocaman kocaman adam, sanki bir bayram kutluyor muşcasına kutlama mesajları yayınlayacaklar. Çevreyi korumamız gerektiğini, dikkat etmezsek gelecekte çevre sorunlarının önümüze sevimsiz manzaralar çıkaracağını falan söyleyecekler. Hatta bunları söyleyen o kocaman adamların bazıları, bugün o sorunları yaratanlar kendileri olsalar da utanmadan sıkılmadan gözümüzün içine baka baka bunları söyleyecekler.
 
Halbuki bugün şöyle bir etrafımıza baktığımızda kendimizi çevre sorunlarına boğulmuş bir halde görmekteyiz. İklim değişikliği ve bunun yarattığı kuraklık başta olmak üzere çeşitli çevre sorunları tüm insanlığı yutmak üzeredir.
 
Tarım alanlarımız hızla yok olmakta, buna karşılık başta buğday ve ekmek olmak üzere tüm temel gıdalarımız her geçen gün daha da pahalılaşmaktadır.
 
Su sorunu tüm dünyanın temel sorunlarından biri haline gelmiştir. Su, sanki herhangi bir ihtiyaç maddesi imiş gibi, parası olanın alabileceği, parası olmayanın ise uzaktan bakacağı bir hale gelmiştir. Halbuki su, hava gibi olmazsa olmaz bir maddedir ve yaşamın temelidir. Suya ulaşmak bir haktır. İnsanların sadece hizmet bedeli karşılığı suya ulaşabilmesi sağlanmalıdır. Su, üzerinden ticaret yapılan bir meta olmaktan çıkarılmalıdır.
 
Önemli çevre sorunlarından biri de enerji sorunudur. Enerji, hem üretirken hem de tüketirken çevreyi olumsuz etkiler. Son zamanlarda kullanımı her gün daha pahalı hale gelen enerjiyi, öncelikle ucuz ve temiz kaynaklardan üretmeli ve ayrıca enerji tasarrufuna da çok önem vermeliyiz.
 
Halbuki bugün yöneticilerimiz, enerji tasarrufundan söz etmedikleri gibi, en kirli ve pahalı ve çevreye en çok zararlı teknolojilerle enerji elde etmeye çalışmaktadırlar. Bir güneş ülkesi olan ülkemizde, son zamanlardaki nükleer santral ve yeni termik santral çalışmaları bu konuda yöneticilerimizin çevreye hiç de önem vermediklerinin bir başka göstergesidir.
 
Yukarıdakilerin dışında, yakın çevremizdeki sorunlara bakacak olursak, geçen yıl boyunca mücadele ettiğimiz “kimyasal ve tehlikeli atık yakma ve depolama tesisi” tehlikesinden henüz kurtulmuş değiliz. Şehir içindeki, zaten az olan yeşil alanlarımız hızla yok olmakta. Her gün yeni bir yeşil alan, bir çay bahçesine ya da lokantaya dönmekte.
 
Trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hale gelmiş durumda. Yaya olarak dolaşmak neredeyse imkansız. Kaldırımların yarısı araçlarca, yarısı dükkan sahiplerince işgal edilmiş durumda. Tüm yol kenarları otoparka dönmüş. Silivri şehir merkezinin rahatlaması için en az üç tane, belki daha fazla katlı otoparka acilen ihtiyaç olduğu görülmekte.
 
Şehir merkezinde daha fazla yeşil alan istiyoruz!
Caddelerin ve kaldırımların otopark olmaktan çıkarılmasını, katlı otoparklar yapılmasını istiyoruz.
Kimyasal ve tehlikeli atık yakma ve depolama tesisi belasının başımızdan tamamen defedilmesini istiyoruz.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol