Silivri Facebook

Merakla Beklenen Görüşmeden Uzlaşma Çıktı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Dün gazetemizde çıkan ve üreticilerin mağdur olmalarına neden olan firma ile mağdur olduklarını iddia eden üreticiler arasında uzlaşma sağlandı. Silivri Çevre Derneği başkanı Ali Korsan ve Ortaköy belediyesi Başkanı Erdinç Tabak’ın araya girmelerinin ardından üreticilerin mağduriyeti giderildi.
 
Bilindiği üzere,Ortaköy’e Bağlı Kadıköy Mahallesi’nde karpuz yetiştiriciliği yapan Bayram Kılıç ve Ahmet Türel isimli vatandaşlar,bölgede faaliyet göstermekte olan Büyükşehir’e bağlı taşeron firma TEK Asfalt’ın ürünlerine zarar verdiğini iddia etmişlerdi.
 
İddialarını İlçe Tarım Müdürlüğü’nden aldıkları raporlarla güçlendiren vatandaşlar son çare olarak  Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’a başvurmuşlar ve bu doğrultuda Ortaköy Belediye Başkanlığı’na yaptıkları müracaat neticesinde başkan Erdinç Tabak tarafından firma sahibiyle bir görüşme ayarlanmıştı.Tüm bu olanlardan sonra ise gözler yapılacak görüşmeden çıkacak sonuca odaklanmıştı.
 
Ortaköy belediye başkanı Erdinç Tabak Ve Silivri çevre derneği Başkanı Ali Korsan’ın çabalarıyla bir araya getirilen firma yetkilisi ile mağdur üreticiler Arasındaki görüşmeler uzlaşmayla son buldu. Her iki tarafında uzlaşmadan dolayı memnun olduğu gözlendi.
 
Tedbirsiz davrandığımızı kabul ediyorum
Ortaköy Belediyesi başkanlık makamında üreticiler, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Erdinç Tabak bir araya geldiler.Yapılan uzlaşma toplantısında konuyla ilgili olarak açıklama yapan TEK Asfalt  firmasının sahiplerinden Veysel Dönmez:
 
”etrafa birinci dereceden ve işletmemizden kaynaklanan kasıtlı bir zarar vermiyoruz.Her türlü önlem ve baca filtrelerimiz mevcut.Zaten söz konusu tarlaya verilen zarar,çıkan üretimin tozundan kaynaklanmakta.Bunun dışında herhangi bir şekilde kimsenin zarar görmesi yada kimseye kasıtlı olarak zarar verilmesi söz konusu değil.Burada sadece tedbirsizlik sonucu bir olay meydana gelmiştir.Bundan sonra gerekli tedbirleri alacağımızı da ifade etmek isterim.
 
Oluşan bu zarardan dolayı,ancak tüm zararın bizden kaynaklanmadığını iddia etmek suretiyle arkadaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldıracağımı belirtmek istiyorum.Meydana gelen zararın meblağı ne ise,ortak karar aldığımız tarihte arkadaşlara ödemeyi kabul ediyorum” dedi. Görüşmenin ardından el sıkışan taraflar arasında uzlaşma sağlanırken firmanın duyarlı davranışı ve yaklaşımı takdir topladı.
 
Tolga Emek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol