Silivri Facebook

Meral Mansuroğlu ile Röportaj
 
Röportaj: MELİS AVCI
 
Mansuroğlu “Silivri’yi çok seviyoruz”
1970’li ve 1980’li yıllar arasında, gazinoculuğun revaçta olduğu dönemlerde assolistlik yapmış ve sesiyle Türk Sanat Müziği’nde yer edinmiş isimlerden biri olan Meral Mansuroğlu, 2 yıldır Silivri’de oturuyor. Geçtiğimiz günlerde yakın arkadaşı Jacklin Kuaför’ün sahibi Fikret Özdemir’e yaptığı ziyaret sırasında görüştüğümüz Mansuroğlu ile bir röportaj yaptık.
 
Meral Mansuroğlu’nun ATV’de katılacağı Süper Star isimli program için Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ile görüştüğünü ve Mansuroğlu’na destek sözü aldığını söyleyen Jacklin Kuaför sahibi Fikret Özdemir “Silivrililerden sanatçısını desteklemelerini bekliyorum. Yollayacağımız kısa mesajlarla, Meral Hanımı yarışmadan birinci olarak çıkartalım. Beni seven tüm dost ve akrabalarımdan Meral Hanıma sms göndermelerini özellikle istirham ediyorum.” dedi.
 
Değişim: "Silivri’yle ilk tanışmanız nasıl oldu?
Mansuroğlu: “İstanbul Göztepe'de oturuyordum. 2 senedir, Silivrili oldum. Silivri Körfez Kentte oturuyorum. Tek üzüntüm neden daha önce Silivri'ye gelmemiş olmamdır. Biraz geç kaldık diye üzüntü duyuyoruz. İstanbul’da yaşamak çok zor. Hep söyle sahil şehrinde yaşamak istedik. Silivri'de git gide İstanbul'a yaklaşıyor. Önce Mersin'e taşınmayı düşünmüştük. Daha sonra İstanbul'dan bu kadar uzak kalamayız diye düşündük. Eşimin işi burada olması neticesinde burada birçok dost edindik. Ardından verdiğimiz ani bir kararla buraya taşındık. Silivri'yi çok seviyoruz.”
 
Değişim: "Silivri ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşünceleriz neler?
Mansuroğlu: “Küçük şeyler dışında, Silivri'de hiçbir kusur bulamadık. Özellikle Pazartesi günleri deniz kenarında biriken pisliklerden denize girilmiyor. Haftasonunun bütün pisliği sahilde oluyor. Hatta ben sahil şeridi temizlemek için gönüllü çalışmakta istiyorum. Kim yapar? Silivri'de kadınlar birliği var mı yok mu? Ellerimizde poşetlerle çıkıp, sahil kıyısı temizleyebiliriz. Belediye çok güzel çöp kutuları koymuş. Fakat o sahil çöp içinde. Çok üzülüyorum. Sahilimiz çok güzel. Denizimiz, kumumuz çok güzel. Silivri’miz çok güzel.”
 
Değişim: "Yeni bir albüm çalışmanız var mı?"
Mansuroğlu: “Benim 3 tane albüm çalışmam oldu. Şuan da yeni bir çalışmam yok. Şuan da ATV’ de yayınlanmaya başlayacak olan Süper Star isimli programdayım. Pazartesi günleri yarışacağım. Her hafta değişik gruplar var. Benim grubum Pazartesi grubunda. Sms’lerle destek veriliyor. Bu programda her kesimden müzik var. Sanatçı yelpazesi çok geniş. Katılan bütün yarışmacılar, profesyonel sanatçılar. Bir müzik şöleni olacak. Bir birinci seçilecek. Silivrililerden bol bol sms bekliyorum. Sanatçısına sahip çıksınlar. MERAL yazarak 4133' e göndersinler.”
 
Değişim: "Türk Sanat Müziği'nin şimdiki yerinden memnun musunuz?
Mansuroğlu: “Üzülerek söylüyorum ki, Türk Sanat Müziği üvey evlat muamelesi görüyor. Yani olması gereken yerde değil. Popüler müzik dediğimiz müzik piyasada. Türk Sanat Müziği adı altında icra ediliyor ama Türk Sanat Müziği o değil. O popüler müzik. Türk Sanat Müziği hak ettiği yerde değil. Çok geniş bir seyirci kitlesi var. Ancak TRT'nin haricinde doğru düzgün Türk Sanat Müziği programları yapan kanal yok. Hep eğlence programları. Kim kiminle birlikteymiş. Kim sevgili değiştirmiş? Tüm konular bunlar. Reytingde topladığı için kanallar sanatsal programlara pek sıcak bakmıyor.”
 
Değişim: "Yıllardır gazinolarda assolistlik yaptınız. Şimdi gazinoların olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mansuroğlu: “Tabi ki çalışacak bir mekânın olmaması, sanatçı için üzücü bir şey. Sanatınızı mecburen bir yerde icra edeceksiniz. Bu da zaman içinde solistlerin astronomik fiyatlar talep etmesi sonucunda, bu duruma geldi. Koca Maksim Gazinosu alışveriş merkezi oldu. Her yer kapandı. Şuan sadece festivaller, özel geceler, bayi gecelerinde sanatçılar sanatını icra ediyor.”
 
Değişim: "Ulusal basında da sıkça konu olan assolistlik tartışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mansuroğlu: “Türkiye'de tabi ki assolist var. Fakat şimdi ki mevcut isimlerden bahsetmiyorum. Bir döneme ismini vurmuş olan, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Müzeyyen Senar gibi isimler assolisttir. 4 günde ya da 1 ayda assolist olunmaz. Assolist olmak belli bir birikim gerektiriyor. Şuan da belli bir mekan yok ki assolistlik yapılacak. Bir alt kadron olacak ki sen solistliğini yapabilesin. Zaten böyle bir yer yok. Herkes günü birlik ekstralara gidiyor. Artık assolistlik diye bir şey yok.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol