Silivri Facebook

Okullar Depreme Karşı Güçlendiriliyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Halen hizmet veren ve depreme karşı güçlendirilmesi yapılamayan okullara ödenek verilerek güçlendirilmesi sağlanıyor. 81 il valiliği ile birlikte okulların depreme karşı güçlendirme ve deprem hasarlarının önlenmesi çalışmalarının takibi yapılıyor.
 
2003 yılında 20 ildeki okulları 3 milyon YTL ile depreme karşı güçlendiren Bakanlık, 2004 yılında 10 milyon YTL, 2005 yılında 33 milyon YTL, 2006 yılında ise 44 milyon YTL ile okullarımızın depreme karşı güçlendirilmesinde kullanıldı. 2007 yılında ise okullarımızın depreme karşı güçlendirilmesi için 50 milyon YTL ödenek ayrıldı.
 
Silivri’de halen Hasan Özvarnalı İlk Öğretim Okulu’nda depreme karşı güçlendirme ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Yeni okul binasının da hizmete girmesiyle 2 senedir tam gün eğitim veren okul, bu yaz döneminde başlayan güçlendirme çalışmaları bitene kadar ikili eğitim verecek.
 
Okul müdürü Erdal Aslan’dan konuyla ilgili aldığımız açıklama şöyle; “Okul bahçemizin içinde ikisi eski yıllarda yapılan, diğeri ise 2 sene önce eğitime başlayan yeni binamız ve 1735 öğrencimizle Silivri’nin en kalabalık okuluyuz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın depreme karşı okulları güçlendirme çalışmaları kapsamında iki eski binamızda güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. İki okulunda güçlendirme çalışmaları bitene kadar yeni binamızda sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili sisteme geçeceğiz. Çalışmaların birinci dönem sonundan önce bitmesi beklenmektedir. 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencileri öğleden sonra, 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri ise sabah eğitim göreceklerdir. Bu çalışmalar sırasında öğrencilerimizin güvenliği için her türlü önlem alınmış olup, velilerimizden de bizlere anlayış gösterip, yardımcı olmalarını bekliyoruz. Okulda yapılan bütün çalışmalar, öğrencilerimizin daha iyi ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri içindir. 2007-2008 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.
 
Okula uyum sağlamaları için 1. sınıf öğrencileri bir hafta önce, yani bugün ders başı yapıyor, diğer sınıfların ise 17 Eylül’de ilk ders zilleri çalacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol