Silivri Facebook

Ortaköy'de Üreticinin İsyanı Bitmiyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi

Ortaköy’e bağlı Kadıköy Mahallesindeki üreticiler, bölgelerinde faaliyet gösteren stabilize ocağı nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyorlar.
 
TEK Asfalt adı altında çalışan Büyükşehir’in taşeron firması, bölgedeki üreticiler tarafından tepki topluyor.
 
Kadıköy mahalle’si, Tavşantepe mevkiinde, ekili karpuz bostanlarının, üretim yapan firma tarafından zarara uğradığını iddia eden Bayram Kılıç ve Ahmet Türel adlı üreticiler, söz konusu zararlarından dolayı İlçe Tarım Müdür’lüğü tarafında tutulan rapor olmasına karşın, hala bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ettiler.
 
İlçe tarım müdürlüğünce görevlendirilen ve bir ziraat mühendisi ile bir ziraat teknikerinden oluşan inceleme ekibinin verdiği rapor doğrultusunda üreticilerin uğradığı zarar tespit edilmiş olup, bilgilendirme yapılmış olmasına karşın, şikayetçi üreticiler bir sonuca ulaşamadıklarını ifade etmekteler.
 
Konuyla ilgili olarak topladıkları imzaları Ortaköy belediyesi’ne de verdiklerini ifade eden mağdur üreticiler, ortak yaptıkları açıklamada mağduriyetleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdiler.
 
Kimse bize sahip çıkmıyor
Karpuz bostanı sahipleri Bayram Kılıç ve Ahmet Türel “Biz bugüne kadar yaklaşık olarak 15 gündür bu konuyla uğraşıyoruz ancak yol gösteren çok olmasına karşın, çözüm bulan maalesef yok. Kaymakamlık vasıtasıyla İlçe Tarım Müdürlüğü’nden görevli arkadaşlara raporlarımızı tutturduk. Bostanlarımızda %40 ve %70 oranında zararımız olduğu tespit edildi. Bu arada zararımıza yönelik nedenlerin ne olduğu da ortada. Bir yıl boyunca verdiğimiz tüm emekler boşa gitti. Firma yetkililerine bu olayı aktardığımızda, yapacak bir şeylerinin olmadığını, zararın Allah’tan olduğunu söyleyerek olayı geçiştirdiler. Bostanlarımız tamamen stabilize ocağının yarattığı tozla kaplı ve resmen zehir saçıyor. Biz zararımızın karşılanmasını ve bir daha bu tür olayların yaşanmaması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Kendimiz dahi bir tane karpuzu, kaldı ki karpuz demeye insanın dilinin varmadığı mahsulü yiyemiyoruz, satamıyoruz. Gerekirse ileriki günlerde tüm köy halkı olarak yolları kapatıp bu işletmeyi protesto edeceğiz. Zararımız karşılanmadan ve bundan sonrası için önlem alınmadığı sürece davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Zaten bu nedenle Silivri çevre Derneği Sayın Ali korsan ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kendisi de bu konuya en az bizim kadar hassasiyetle yaklaşmakta. Bizim yanımızda olduğunu bilmek de ayrıca davamızda bizlere güç ve moral veriyor.” şeklinde konuştu.
 
Çevre derneği olaya el attı
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, daha önceki doğaya verilen zararlar ile ilgili olarak bu konuda da hassasiyetini ortaya koydu. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ali Korsan “üretici arkadaşlar yardımcı olmamız açısından bize başvurunca hemen olaya el attık. Buradaki olay gerçekten vahim bir meseledir. Bostanları gidip yerinde inceledim ve mevcut raporlar doğrultusunda derneğimiz avukatlarına yasal sürecin başlaması için gerekli bilgileri verdim. Onlarda bizim verdiğimiz bilgi ve delillerin ışığında gereken ne ise yapacaklar. Burada amaç hem üreticinin zararının karşılanması hem de doğaya zarar veren tesislerin önüne geçilmesidir. Konuyla sonuna kadar ilgilenip ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bu konuda gereken tüm hassasiyetin derneğimiz tarafından gösterileceğini de ifade etmek isterim” dedi.
 
Görüşmelerden çıkacak sonuç merakla bekleniyor
Bu arada Ortaköy belediye başkanı Erdinç Tabak, şikayetçi üreticiler ve çevre Derneği başkanı Ali Korsan bir araya gelerek yapılması gerekenler ve izlenmesi gereken yol hakkında görüşmelere başlandı. Her zaman doğrudan yana olduklarını ifade eden Erdinç Tabak ile yapılan görüşmeler sonucunda firma yetkilileri ile bir görüşme ayarlandı. Şimdi tüm gözler bu görüşmenin ardından çıkacak sonucun ne olacağı üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol