Silivri Facebook
banner88

Pisti Şaşırdılar
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’de faaliyet gösteren Metin Sürücü Kursu ve Odak Sürücü Kursu’na ait “acemi eğitim araçlarının” yeni sanayi bölgesinde akan trafikte kursiyerlere eğitim vermesi şaşkınlık yarattı.
 
Yeni sanayi bölgesinde, Esnaf Odası’na ait Eğitim Okulu’nun çevresinde kursiyerlere direksiyon eğitiminin verilmesinin ne kadar yasalara uygun olduğu tartışma konusu olarak gündeme geldi. Bilindiği üzere sürücü kursları, belirlenmiş olan bölgelerin dışında acemi sürücülere eğitim verememekteler.
 
Yetkili mercilerin verdiği bilgiler içinde, direksiyon eğitiminin akan trafikte Gazitepe yolu ile konutlar bölgesi olduğu, bunun dışında sadece özel hazırlanmış pistlerde bu eğitimin verilebileceği ve bunların dışında eğitim verilmesinin mümkün olmadığı yer alıyor. Eğitim verilecek olan bölgelerin belirlenmiş olmasına karşın, güzergah dışı eğitim verilmesinin ne derece doğru olduğuna yönelik tartışmalar ilerleyen günlerde yerini almaya aday görünmekte. Sürücü kurslarının bu yanlış uygulamalarda bulunmalarının sebepleri de en çok sorulan sorular arasında. Belirlenmiş güzergahların dışında verilen eğitimler sırasında meydana gelebilecek kazalarda kimlerin sorumluluk alacakları da bu meraklı soruların satır ortalarında yerini alıyor.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol