Silivri Facebook

R.A.M Nedir?
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Kısaca R.A.M denilen Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin görevleri şunlardır:
 
—Eğitim öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesine ilişkin çalışmaları yürütür.
—Özel eğitim gerektiren bireyleri inceler, tanılar, yerleştirebilecekleri en uygun eğitim ortamını önerir ve bu bireylere rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri sunar.
Öğrencilerin zihinsel, psikolojik ve sosyal bakımlarından dengeli ve sağlıklı bir biçimde kapasitelerini geliştirmelerine, yardımcı olmalarına, özelliklerini tanımalarına yardımcı olur.
—Öğrencilerin kendi yetenek, ilgi ve ihtiyaçlarına uygun olan bir mesleği seçebilmeleri için mesleki rehberlik etkinliklerinde bulunur.
—Okullardaki rehberlik ve psikolojik danışma servislerine destek olunur, çalışmalarda eş güdüm sağlar.
— Psikolojik problemleri nedeniyle başvuran öğrencilere psikolojik yardım hizmetleri verir. Çocukların zihin, duygu ve sosyal yönden uyumsuzluk, öğrenme güçlüğü, okul başarısızlığı ve benzeri problemlerini inceler, eğitsel tanıları yapar.
— Aile ve okula bilgi vererek problemin çözümüne yardımcı olur.
— Yetersizliği olan çocukların; engeline uygun tanılama ile özel eğitim okullarına ya da normal okulların bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarına ya da kaynaştırma uygulamalarına yönlendirmeler ve yerleştirmeleri ile ilgili işlemleri yürütür.
 
SİLİVRİ’DE R.A.M NE DURUMDA?
Esen İbak Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yanında bulunan R.A.M öncelikle yer sıkıntısı yaşamakta. Norm kadroları 14 kişi olan ancak şu anda 6 kişi ile hizmet veren kuruluşta, 4 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Psikolog, 4 Psikolojik Danışman, 3 Özel Eğitim Öğretmeni, Müdür ve Müdür Muavini olarak hizmet verecek bir yer sıkıntısı bulunmaktadır… R.A.M yalnız engelli vatandaşların sorunlarını değil, üstün nitelikli çocukların saptanması ve sorunları ile psikolojik sorunları olan vatandaşlar ile ilgilenmektedir…
 
Silivri’de 1 yılda 432 zihinsel engelli, 235 üstün nitelikli çocuk ile bir çok psikolojik destek istenen kişilere verilen hizmetin üst seviyede olması ve rantabl çalışılması için yer sorunu bir an önce halledilmeli diyen vatandaşlar, “Belediye Başkanımız Hüseyin Turan Kiptaş 2. Etap Evlerinde Engelliler Okulunun yapılacağını müjdelemişti, aynı yerde R.A.M için de bir yer ayrılsa çok iyi olacak” şeklinde konuştu.
 
Haber MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol