Silivri Facebook

''Reform Değil,  Sıcak Sınıflar İstiyoruz''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz günlerde Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili bir yazılı basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği,  hükümete “sizden reform değil,  sıcak sınıflar istiyoruz” mesajını verdi.  Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.  
 
EĞİTİMDE ÖZELLEŞTİRME, ÖĞRENCİ MÜŞTERİ-OKUL TİCARETHANE
İlçemiz Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi ile ilgili olarak aldığımız duyumlar üzerine yaptığımız araştırmalarda,  son günlerde bu okulumuzda önemli sorunlar yaşandığını saptamış bulunmaktayız.  Velilerden, öğrencilerden ve öğretmen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre,  okulumuzda uzun süreden beri ısınma sorunu yaşandığı, bu sorundan dolayı çok sayıda öğrencinin ve öğretmenin hastalandığı görülmüştür.
 
Sorun,  nöbetçi öğretmenler ve veliler tarafından çeşitli defalar okul yönetimine bildirildiği halde çözülmemiş. Aksine sorunu okul yönetimine taşıyan öğretmenlere “Kaymakamın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün haberi var. Kolaysa sen hallet!Beğenmiyorsan çek git!Devlet yakıt vermiyor,  biz ne yapalım?” gibi, bir eğitimciye yakışmayacak ve sorunu daha da derinleştirecek yaklaşımlarda bulunulmuştur.
 
Aslında sorun sadece Atatürk Anadolu Lisesi ile sınırlı değildir. Ne yazık ki başta Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu olmak üzere daha pek çok okulumuz aynı sorunla karşı karşıyadır.
Son olarak bugün Atatürk Anadolu Lisesi’nde görevli 20’nin üzerinde öğretmen hasta olarak sevk almak zorunda kalmıştır. Yani tam anlamıyla eğitim-öğretim aksamıştır.
 
Bizim yaptığımız araştırmalar da gösterdi ki;bu sorun ne yazık ki devam edecek. Çünkü bu bir eğitim politikası sorunudur. Devlet okullarına bakışın bir sonucudur.
 
Son yıllarda eğitimde özelleştirme politikalarıyla devlet,  okulların ihtiyaçlarını velilerin sırtına yıkma gayreti içine girmiştir. (Tıpkı okul yapımını hayırsever(!) vatandaşlara devrettiği gibi…).  Okulları zarar eden devlet kurumları olarak gören bu zihniyet, ticarethane-müşteri ilişkisi kurarak eğitim hizmetlerini alan(öğrenci) müşteriye faturayı ödetmek istemektedir.
 
Çıkardıkları yeni müfredat ile,  sözleşmeli-ücretli öğretmen uygulamaları ile bu özelleştirme basamaklarını hızla tamamlamaktadırlar.
 
Biz defalarca söyledik,  eylemliliklerle dile getirdik.  “Eğitim ve sağlık bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Eğitim ve sağlık  için,   kaynak ve para söz konusu edilemez. Parasız eğitim ve sağlık hizmeti Anayasal bir haktır. Sosyal devlet olmanın gereğidir”. Yurttaşlarımızdan alınan vergileri; peşkeş çektiğiniz dış borçlara, batırdığınız bankalara, silahlanmaya değil, eğitime ve sağlığa harcamalısınız.  Çünkü kalkınmanın en etkili silahı eğitimdir. Eğitimli ve sağlıklı yetişmiş insandır.
“e-okul” sistemi ile öğretmenleri bilgisayarın başına hapsederek sorunları çözemezsiniz.
Okulunu ısıtamayan bir anlayışın “eğitimde reform yaptık(!)” diye övünmesini anlamak ve inanmak mümkün değildir.
 
EĞİTİM-SEN olarak uyarıyoruz!
Övünmeyi bırakın da, önce öğrencilerimizi-öğretmenlerimizi soğuk dersliklerden kurtarın.
Sizden reform(!) değil, sıcak sınıflar istiyoruz.
 
EĞİTİM-SEN SİLİVRİ TEMSİLCİLİĞİ
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol