Silivri Facebook
banner88

Silivri Belediye Meclisi’nde Engellilere Verilen Büyük Değer(!)

Silivri Belediye Meclisi’nde Engellilere Verilen Büyük Değer(!)

Silivri Belediye Meclisi’nin 4 Aralık Pazartesi günü yapılan toplantısında üç bayan meclis üyesi kürsüye çıktı…

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5 Aralık Türkiye’de kadına yasalarla verilen seçme seçilme hakkıydı…

İki bayan meclis üyesinden Cumhuriyet Halk Partisi’nden Saadet Gençoğlu ve AK Parti’den Filiz Baş Güler, kadın haklarıyla ilgili konuşmalar yaptılar. Çok da iyi oldu.

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Tuğba Alkaya, kürsüye çıktığında kadın haklarıyla ilgili konuşma yapacağını sandık. Ancak çok özel bir gün olan Dünya Engelliler Günü ile ilgili konuşma yaptı. Tebrik ederiz.

Tuğba Alkaya’nın konuşmasında aklımızda kalan şu sözü çok haklıydı: “ Yüreğimizdeki engelleri ortadan kaldırdığımızda, el ele birlikte yürüyebiliriz ve inanın hiç düşmeyiz.

Çok haklısın da Alkaya, yüreği nasır tutmuş kişilere ne söylesen ne anlatsan boş.

Siyasi olarak menfaat odakları olan, spor ve engellilere çözüm için yaklaşmazlar. Ailelerden nasıl oy alabiliriz diye yaklaşırlar.

Engelliler onların umurunda değil. Dertleri oya tahvil edebilmek.

Birçok tekerlekli sandalye ile Silivri’de dolaşmaya çalışan engelli vatandaşımız önümüze çıkıp; gazeteci bey bizim sorunlarımızı yazar mısın? Diye soruyor.

Nedir sorununuz dediğimde…

Biz söylüyoruz ama Özcan Işıklar ilgilenmiyor. O’na tek şey öneriyoruz diyorlar… Tekerlekli sandalyeye binsin, Silivri çarşıda dolaşsın, ara sokaklara girsin, ne sıkıntılar çektiğimizi bir görsün, ondan sonra engelliler için şunu yaptım, bunu yaptım desin.

Engelli kardeşlerimiz çok haklı, lafla icraat olmaz!

Dik yapılmış bordür taşları, yolun ortasına dikilmiş ağaçlar, tekerlekli sandalye ile geçilemeyen dar kaldırımlar…

Biniver bir engelli sandalyesine Işıklar, biz sana engelli vatandaşların şikayetçi oldukları yerlere götürüverelim de gözlerinle gör!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Süleyman Sırrı Dinçer 6 yıl önce

İşitme engelli bir Silivri sakini olarak diğer engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını yakınen görüp yaşıyoruz. Kaleminize sağlık Sayın Davutoğlu Selamlar , sevgiler.