Silivri Facebook

Silivri Eğitim İş, Sevk eylemi için İstanbul'daydı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Eğitim İş Silivri Temsilciliği  Ek ders yönetmeliğini protesto etmek için gerçekleştirdikleri sevk eylemi ardından Silivri Temsilciliği yönetim kurulu ve Eğitim İşli öğretmenler İstanbul’da ki protesto yürüyüşüne de katıldı. Eylemin başarılı ve olaysız bir biçimde tamamlandığı ve konuya ilişkin çeşitli davaların açıldığını belirten Eğitim İş Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Sanlı Taşkın yazılı bir basın açıklaması yaparak eylemin gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı. Taşkın’ın basın açıklaması şöyle “Milli Eğitim Bakanlığının Şubat aynında yayınladığı “Ek Ders Yönetmeliği” ile ilgili genelgenin iptali ve eğitim iş görenlerinin uğradığı kayıplara karşı Eğitim-İş Sendikası olarak Danıştay’a dava açmış bulunmaktayız.
 
Fotoğraflar için TIKLAYIN
 
Genelge yürürlükten kaldırdığı "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Esaslardan” farklı olarak öğretmenler aleyhine bir dizi hukuka aykırı hüküm getirmiştir. Dava konusu düzenlemeler ile önceki uygulamadan farklı olarak ek dersler ile aylık karşılığı girilen derslerin önceden belirlenmesi uygulamasına son verilerek ve hiçbir objektif kriter konulmaksızın öğretmenin izin kullandığı güne tekabül eden derslerin tamamı ek ders olarak kabul edilmekte ve o derslerin tamamı ödemeden düşülmektedir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 27.02.2007 tarih 11707 sayı ve 2007/19 no’lu ve konusu “Ek ders ücreti” olan dava konusu genelgenin 16.maddesi hükmü ile öğretmenin hafta içinde verdikleri dersler aylık karşılığı ders görevlerini doldurdukları saate kadar aylık karşılığı olarak kabul edilmiş, bunun üzerine okuttukları derslerin ise ek ders ücret olarak kabul edileceği hüküm altına alınmıştır. Yani dava konusu düzenleme ile bir anlamda ek ders ücreti aylık karşılığı ücret ayrımı ortadan kaldırılarak öğretmenlerin aleyhine ve yine işin niteliğine aykırı keyfi bir düzenleme yapılmıştır. Zira ek derslerin hukuki statüsü başka,aylık karşılığı derslerin hukuki statüsü başkadır.
 
Ek ders,yasal olarak öğretmenin yapmak zorunda olduğu aylık  karşılığı fazla olarak yaptığı hizmetin karşılığı,yani bir nevi fazla mesai ücreti niteliğindedir.Bu nedenle öğretmenin aylık karşılığı gireceği derslerin hangileri olduğunu bilmesi zorunludur.

Söz konusu düzenleme öğretmenlerin kazanılmış haklarını da ihlal etmiştir. Ayrıca düzenleme ile idari istikrar ilkesi de zedelenmiştir. Bu genelge ile çalışanlar arasında hiçbir objektif kriter konulmaksızın yarattığı eşitsizlik nedeni ile bu genelgenin iptali zorunludur.
 
Eğitim-İş Sendikası olarak 27.02.2007 tarih  ve 2007/19 sayılı genelgenin 16.maddesinin ve bu genelgeye dayanak olan 1.12.2006 tarih ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 23.maddesinde yer alan “Bu kararın 10,14,ve 21.maddelerindeki ifadesinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve sonrasında iptali konusunda dava açtık.Bu konuda ki kararlılığımızı da ülkenin her yerinde okullarımızda hizmet üretmeyip sevk alarak gösteriyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol