Silivri Facebook

Silivri'de Bir İlk Daha : Autocad Kursu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu önderliğinde, İŞKUR bünyesinde Dünya Bankası finansmanıyla başlatılan, ÖSDP–2 (Özelleştirme Sosyal Destek Projesi)’nin garsonluk kursu büyük ilgi uyandırmış ve kursiyerler başarılı sertifikalarıyla birlikte kursu tamamlamışlardı.
İstanbul’da ihaleye katılan tek odayız…
 
Silivrili işsiz gençlere iş bulmak için yoğun bir uğraş içine giren Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, bu dönem yeni projelerle gençlere ışık tutmaya devam ediyor.
 
Bu sene Autocad, eğitiminin verileceği kursla ilgili Tabakoğlu şunları söyledi: “Biz bu proje için ÖSDP-2’nin ihalesine Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak tek başımıza girdik. 154 tane oda içersinden İstanbul’da bu ihaleye katılan tek odayız. Bu kurs sonunda, aynı servis elemanlığı kursundaki gibi yetiştirdiğimiz elemanların yüzde 50’sini işe yerleştirmek zorundayız. Bunu kabul etmek zorundayız çünkü İŞKUR’un bizden talebi bu şekilde.
 
Bu kurs bölgemizde ilk defa olacak. Bilgisayar destekli teknik resim kursunda Autocad’ın 2008 versiyonu öğretilecek. En az lise mezunu, yaş ortalaması 18 ile 40 arası. Autocad’a lise mezunu ve üst düzey mezun olmuş işsiz genlerin müracaat etmelerini istiyorum. Çünkü kursumuz 12 kişiyle sınırlı.”
 
Autocad kursunun dışında, İŞKUR tarafından işsizlik maaşı alanlara yönelik iki farklı projenin de ihale sonucunu beklediğini söyleyen Tabakoğlu “Bilgisayar Destekli Muhasebe ve Kaynakçılık kursu için ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili de açıklamalarımız olacak.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol