Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DE FUHUŞA GEÇİT YOK

Silivri ve çevresinde çetenin fuhuş amacıyla kullandığı 15 otele savcılık tarafından el konulmasının gündemde olduğu öğrenildi
Türkiye'de fuhuş çetelerince zorla fuhuş yaptırıldıktan sonra ülkesine dönen bir kadının polise mail yoluyla ihbarda bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği söz konusu fuhuş çetesiyle ilgili savcılık talimatıyla soruşturma başlattı.
Yapılan 4 aylık teknik ve fiziki çalışmanın ardından kadınların tutulduğu evler ve fuhuş yaptırıldıkları otellerin adresleri ile çete üyelerinin kimlikleri tespit edildi.

Ardından 10 Temmuz 2009 tarihinde sabaha karşı 15'i otel olmak üzere 57 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis helikopterinin havadan takip yaparak destek verdiği operasyona 600 polis katıldı.

Operasyonlarda, çete lideri Özgür A. İle yardımcısı Mehmet Ali U.'nun da aralarında bulunduğu 154 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 4'nün daha önceden de jandarma tarafından fuhuş suçlaması iddiasıyla arandıkları belirlendi.

Zanlılarla birlikte 5 tabanca, Dizüstü bilgisayar ve görüntü kaydedici cihaz ele geçirildi.

Hastalık saçıyorlar

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan 7'si kadın 81 şüphelinin organizasyonun çeşitli kademelerinde görev aldıkları belirlendi. Özbekistan Türkmenistan, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna ve Moldova'dan Türkiye'ye çeşitli vaatlerle getirilen 61 kadının fuhuşa zorlandığı tespit edildi..

Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilen kadınlardan 1'nin AİDS'li 25'inin ise cinsel yolla bulaşan çeşitli kadın hastalıkları taşıdıkları ortaya çıktı.

Tehditle fuhuşa teşvik

Yapılan soruşturmada, çete üyelerinin kendi aralarında 4 ayrı gruba ayrıldıkları, bir grubun yurt dışından iş vaadiyle Türkiye'ye kadın getirdiği, ikinci grubun getirilen kadınların pasaportlarına el konulduktan sonra Silivri başta olmak üzere 4 ayrı ilçede kiralanan 40 evde tuttukları, üçüncü grubun kadınları erkeklere para karşılığı kadınları otellerde pazarladıkları, diğer grubun da koordinasyonu sağladığı tespit edildi. Çete üyelerinin bebek bakıcılığı gibi işlerde çalıştırmak üzere yurt dışından getirdikleri kadınları önce pasaportlarına el koydukları daha sonra işkence yaparak veya silah tehdidiyle fuhuş yapmaya zorladıkları belirlendi. Örgütün bir otelin odasında kadınlarla ilişkiye giren kişileri gizli kameraya kaydetmek için sistem kurdukları da ortaya çıktı.

Silivri ve çevresinde çetenin fuhuş amacıyla kullandığı 15 otele savcılık tarafından el konulmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlılardan 7'si kadın 81 kişi belediye otobüsleriyle Silivri Adliyesi'ne sevk edilirken çeteyle bağlantısı olmadığı belirlenen 12 kişi polisten serbest kaldı. Çete tarafından zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edilen 61 kadın ise işlemleri için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol