Silivri Facebook

Silivrililerin Cumhurbaşkanı Gül İçin İlgiinç Yorumları
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri siyasetinden ve Silivri esnaflarından tanıdığımız simalar, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirdi. Olumlu ve olumsuz farklı yorumlarda bulunan Silivrililerin açıklamaları şu şekilde;
 
Yıldırım: “Gül, AKP’nin Cumhurbaşkanı’dır.”
CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım: “Cumhurbaşkanı hukuka uygun ve yasal bir şekilde seçildi. Buna söylenecek bir şey yok. Hayırlı olsun. Kafa yapısı ve görüşleri bellidir. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Halkın kendi tercihidir. AKP kendi oylarıyla seçti. Muhalefet oy vermedi. Uzlaşmayla seçilseydi daha doğru olurdu. Şu durumda Abdullah Gül, AKP’nin Cumhurbaşkanı’dır.” dedi.
 
Bircan: “Dini siyasete alet etmek, Türkiye’yi İran’a benzetmek olur.”
Bulcan büfe sahibi Fuat Bulcan Bircan: “Milletin dediği olur. Abdullah Gül’ün ılımlı güzel bir tutumla bütün milletin içinde taht kurması lazım. Ben evveliyata değil, politika ve siyasette bugüne bakarım. Belki farkında değiliz ama Türkiye’de kabuk değişti. Bugün çağdaş bir dünyanın uygarlığına uymak mecburiyetindeyiz. Demokrasiyle idare edilen memleketlerde bugün hiçbir alternatif denenmemektedir. Dini siyasete alet etmek, Türkiye’yi İran’a benzetmek olur. Türkiye hiçbir zaman için laik cumhuriyetten vazgeçmez. Gül’ün ılımlı bir politikacı olduğunu uzun zamandır izledik. Tarafsız olacağına inanıyorum. Tek partili hükümetlerin muhalif ve muhalefetlerine karşı hassasiyetini koruması gerekir.”
 
Perçin: “Asker de Gül’e saygı duymalı.”
Silivri Lions Kulübü Dönem Başkanı Ergin Perçin Ergin Perçin: “Demokratik bir toplumda yaşıyoruz. İktidar partisi % 47’lik bir oyla başa geldi. Cumhurbaşkanının da onların seçtiği biri olması kadar doğal bir şey olamaz. Saygı duymak gerekir. Askerinde saygı duyması gerekir. Abdullah Gül’e olmasa bile, Cumhurbaşkanı olarak giydiği üniformaya saygı duyulması gerekir. Biz halk olarak, bundan sonra yapılan icraatları takip edeceğiz. Yanlış bir şey gördüğümüzde, gereğini yaparız.”
 
Kalender: “Hayırlı olsun.”
Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kalender Gıda işletmecisi Halit Kalender: “Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Halkla uyum içinde çalışsın.”dedi.
 
Ünver: “Cumhurbaşkanı halkla uzlaşarak seçildi.”
Ünver Kuruyemiş işletmecisi Rafet Ünver: “Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi, demokrasi adına gayet güzel olmuştur. Çok uyumlu ve aktif bir cumhurbaşkanının hükümetle çalışmasıyla, Türkiye’yi güzel bir gelecek bekliyor. Askerin Gül’e selam vermemesi de normaldir. Bunlar zamanla yerine oturacaktır. Çokta üzerinde durmamak gerekir. Başbakan seçim sonunda yaptığı uzlaşma konuşmasını muhalefet ve kimi çevreler çok önemsemiştir. Bende bunu çok önemsedim. Bana göre başbakan sözünde durdu. Meclis Başkanı uzlaşma ile seçilmiştir. Cumhurbaşkanı seçimini de halkıyla uzlaşarak seçmiştir. Vatandaşının sağduyusuna kulak vermiştir.”
 
Uğur: “Ülke Gül’e alışmak zorunda.”
Çayda Çıra işletme sahibi Cevdet Uğur: “Milletin verdiği oya saygı duyuyorum. Biz demokrasiden yanayız. Milletimize, devletimize hayırlı olsun. Önemli olan milletin birlik ve beraberlik içinde yaşamasıdır. Esnafın, çiftçinin hali ortada. Teröre, kapkaça, çözüm bulmamalılar. Silahlı kuvvetlerle iyi bir ilişki sergilerlerse, vatandaşta sevinir. Ben Türkiye’nin geleceğini karanlık görmüyorum. Bundan önce Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında ki sıkıntıyı gördük. Bu durum hem millete hem de devlete sıkıntı yaşattı. Ülke cumhuriyet ve demokrasiyle yönetiliyorsa saygı duyulmalı. Ülke Gül’e alışmak zorunda. 7 içinde de kötü bir olay yaşanabileceğini düşünmüyorum.”
 
Salıç: “Gül, bizim için dört dörtlüktür.”
Necdet Salıç: “Abdullah Gül’ün geçmişi bellidir. Fakat şimdi geleceğe bakmak gerekir. Gül, bizim için dört dörtlüktür. En azından dış bağlantıları kuvvetli. Yabancı dili var. Turgut Özal gibi. Ekonomiyi çok iyi biliyor. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olması büyük bir başarıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol