Silivri Facebook

Simit Tezgahında Sahte Ehliyet
 
Kaynak : SH Dijital
 
Zincirleme olarak çeteyi çökerten polisler, son halka olan kişiyi yakaladıklarında PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. İşte 8 zanlılı, zincirleme operasyonun ayrıntıları :
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü' ne bağlı ekiplerin rutin kontrolleri esnasında Selimpaşa D100 Karayolu üzerindeki kontrol noktasında durdukları bir aracın sürücüsünün ehliyetinin sahte olduğunu anlamalarıyla başlayan zincirleme operasyonunda simitçi kılığındaki ehliyet tacirleri kıskıvrak yakalandı. Trafik polislerinin rutin yol kontrolünde durdurdukları A.G. isimli şahsın ehliyetinin sahte olduğunun anlaşılıp göz altına alınmasıyla başlayan operasyonda, yakalanan A.G., ilk sorgusunda sahte ehliyeti 1400 YTL' ye E.K. isimli bir şahıs aracılığıyla S.M. isimli bir kişiden aldığını itiraf etti. Polisler, aldıkları bilgiler doğrultusunda önce Kıraç-Yenibosna hattında otobüsçülük yapan S.M.' yi, ardından onun verdiği bilgiyle Yenibosna otobüs durağında simitçilik yapan R.E.' yi yakaladı. R.E. isimli şahsın verdiği bilgiyle de Bahçelievler' de simitçilik yapan R.S.' yi yakalayan emniyet yetkilileri, R.S.' den de ehliyetleri aldığını belirttiği Y.G.' yi Beşiktaş' ta bir otoparkta ele geçirdi. Y.G.' nin ifadesinde sahte ehliyetleri Beşiktaş' ta bulunan "Dayı" lakaplı bir kişiden aldığını itiraf etmesi sonucunda "Dayı" lakaplı İ.Ş.' yi ele geçirmek için plan hazırlayan polis ekipleri, yem olarak kullandıkları Y.G.' nin İ.Ş' yi simit sarayında buluşmaya çağırmasını sağladı. Buluşma yerine gelen İ.Ş. de burada polislerce kıskıvrak yakalandı.
Toplam 7 kişinin zincirleme olarak birbirini yakalattığı simit operasyonunun son durağı olan İ.Ş.' nin getirildiği Selimpaşa Polis Karakolu' nda şüpheli davranışları dikkat çekti. Tuvalete gitmek için izin isteyen İ.Ş' nin davranışlarından şüphelenen polis ekipleri, İ.Ş' ye bu kez de tuvalette baskın düzenledi. İ.Ş.' yi tuvalette üzerindeki sahte paraları imha etmeye çalışırken yakalayan polisler, 10 adet sahte 100 YTL ve bir adet sahte 50 YTL' ye de el koyarken, İ.Ş' nin beyan ettiği kimlik bilgilerinin de sahte olduğu anlaşıldı. Gerçek kimliğine ulaşılan "Dayı" lakaplı İ.Ş.' nin PKK üyeliği, kaçak silah ticareti, sahte para sürmek gibi suçlardan sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Haklarında soruşturmanın devam ettiği şahıslar çıkartıldıkları savcılık tarafından tutuklandı.
 
Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2623

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol