Silivri Facebook
banner88

Sivil yerine asker resmi!

Avrupa ülkeleri başta olmakla birlikte Mustafa kemal Atatürk’ün askerlik başarılarının yanı sıra siyasi görüş ve fikirleri ve başarıları halen bir çok ülkede beğeniyle takip edilirken Silivri Belediyesi, Atatürk’ün sivil resmini indirip yerine Asker üniforma ve Cumhurbaşkanlık forsu bulunan resmi asmayı tercih etti.
Silivri Belediyesi meclis salonunda bulunan AKP döneminde Ressam İnci Aydar tarafından yapılan Atatürk’ün resmi Meclis salonunda duvardan kaldırıldı. Resmin sivil olmasından dolayı kaldırıldığını söyleyen belediye yetkilileri, salona Atatürk’ün arka fonunda cumhurbaşkanlığı forsu bulunan başka bir resim astı.

AKP Silivri belediye meclis üyesi İnci Aydar’ın yaptığı Atatürk resminin belediye meclis salonunun duvarından kaldırıldı.

Geçtiğimiz meclis toplantısında gözlerden kaçmayan bu ayrıntı muhalefet kanadında olduğu gibi CHP’li Meclis üyelerinde de şaşkınlıkla karşılandı. Kaldırılan resminin yerine, Atatürk’ün arkasında Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan başka bir resim asıldı.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan AKP belediye meclis üyesi İnci Aydar “Bana herhangi bir şey söylenmedi. Resmin nereye gittiğini de bilmiyorum. Çıkarıldıktan sonra nereye koyduklarını söylemediler. Geri almayı düşünmüyorum. Çünkü emek verdiğim o resim belediyeye aittir. Resmin kaldırılmasına bir anlam veremedim ” dedi ve Aydar’ın meclis toplantısı boyunca suratı asık olduğu ve hiç konuşmadığı gözlendi.

CHP’li bazı yöneticiler ise resmin sivil bir havada olduğunu söyleyerek daha resmi bir görüntü uyandırması açısından bu tabloyu seçtiklerini söylediler.

Fors için Bakanlık tescili var mı Başkan?

Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanımını düzenleyen 2983 sayılı Türk Bayrağı Kanununun, Türk Bayrağı Tüzüğüne göre ise, sembol ve forsların kullanımı ile ilgili tescil ve müsaade işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı Forsunun kullanımı ile ilgili tescil ve müsaadeye yetkili makam olan İçişleri Bakanlığı’nın, forsun kullanımı için şekil, ölçü, renk v.b. özellikleri yönünden inceleyip tescil etmesi gerektiği Silivri Belediye Meclis Salonundaki tablo için, Bakanlık tescili ve müsaadesi ile onayı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Bu forsun İçişleri Bakanlığı müsaade ve tescili olmadan kullanılmasını yasaklayan kanuna göre, forsun kullanımı için İçişleri Bakanlığı müsaadesinin alınmaması halinde, yetkili makamlarca forsun kullanımının derhal önlenmesi gerekiyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol