Silivri Facebook

Su Fiyatlarında İndirime Gidildi
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile Gazitepe, Alipaşa ve K.Kılıçlı köyleri Silivri’ye, Yolçatı Köyü Çanta’ya, Kadıköy ise Ortaköy’e mahalle olarak bağlandı.
 
Yasanın uygulama döneminde Silivri’nin İSKİ’nin sorumluluk alanına girmesiyle, yeni mahalleler de şehir suyu şebeke fiyatı uygulandı. Diğer köylerle aynı oranda tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan ama buna rağmen şehir suyu şebeke fiyatında bedel ödeyen Gazitepe, Alipaşa, K.Kılıçlı, Yolçatı ve Kadıköy halkının, su fiyatlarının köylerle eşitlenmesi taleplerine Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan aracı oldu.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın teklifi ve ısrarlı takibi neticesinde, Büyükşehir Yasası ile mahalle olan köyler Gazitepe, Alipaşa, K.Kılıçlı, Yolçatı ve Kadıköy’de su fiyatlarında İSKİ tarafından indirim yapıldı.
 
ESKİ FİYATLAR-YENİ FİYATLAR
10 m³’e kadar 1 m³’ü 2 YTL, 10-20 m³ arasındaki miktar için m³’ü 3 YTL, 20 m³ üzeri için ise m³’ü 4 YTL’den bedel ödeyen Gazitepe, Alipaşa, K.Kılıçlı, Yolçatı ve Kadıköy sakinleri, fiyat indirimiyle artık kullandıkları suyun miktarı ne kadar olursa olsun 1 m³ su için 1 YTL bedel ödeyecek.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol