Silivri Facebook

Süre bitti mahalleler bitmedi!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi’nin 16 Mart tarihinde başlattığı Kadın Kent Gönüllüleri Projesi Ak parti Meclis üyesi İnci Aydar’ın organizasyonları ile devam ediyor. Mart ayı ortalarında Silivrililere duyuruları yapılan proje 16 nisan’da bitecek biçimde şekillendirilmişti. 16 Martta Küçükkılıçlı ‘da Mahallesinde start alan Proje sırasıyla Alipaşa Mahallesi, Fatih Mahallesi, Mimarsinan Mahallesi ve son olarak Pirimehmet Paşa mahallesinde yapıldı. Silivri’nin en eski üç mahallesinden biri olan Alibey Mahallesi ile yeni mahallelerden Cumhuriyet Mahallesi ,Yehi Mahalle ve Gazitepe Mahalleleri ise projenin bitişi ilan edilen bugüne yetişmedi.
 
 
Silivri Belediyesi her mahallede Kadın Kent Gönüllüleri projesini başlatarak, kadınların kent yönetiminde pay sahibi olmasını hedefliyordu. Sürenin dolması toplantıların yapılmayacağı anlamını taşımadığını belirten ilgililer “ Silivrili hanımefendilerin kent yönetimine  katkı vereceği bu projenin tamamlanması her koşulda gerçekleşecektir” dedi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde düzenlenen beşinci toplantıda AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Piri Mehmet paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş, İş Kadını Güler Sarıbekir, Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan ile birlikte Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nin bayanlarıyla Sevgi Pınarı sosyal Hizmetler binası toplantı salonunda bir araya geldi.
 
 
Aydar, Kadın kent gönüllülerini anlattı..
Organizasyonu düzenleyen AK Parti Silivri Meclis üyesi İnci Aydar, Kadın Kent Gönüllüleri’nin neden oluşturulduğunu ve sistemin çalışmasını anlattığı konuşmasında “ Kadın Kent Gönüllüleri, belediyemizin kadınlarla iş birliği yapması ve yeni çalışmalara adım atması demektir. Her mahalleden gönüllü 10 hanım seçilecek. Onların da içinden bir kişi bu 10 kişinin başkanı olacak. Bu mahalle grupları her ay belediye meclisinde toplantı yapacak. Çevresine duyarlı, her şeyi iyi irdeleyen, çevresinde, kentte gördüğü eksiklikleri belediyeye aktaracak hanımlar istiyoruz. Bu çalışmada siyaset yok, siyasi parti ayrımı yok. Biz belediye olarak Silivrili hanımlara kucak açıyoruz diyebiliriz. Bayanlarla çalışmak istiyoruz, bayanlarımızın gördükleri bütün eksiklikleri, noksanları bize iletmelerini istiyoruz. Daha doğrusu hanımların kasabası için, kenti için aktif olarak çalışmasını istiyoruz. İnanıyorum ki Silivrili hanımlar bunu çok güzel yapacaklardır. Çünkü çok güzel örnekleri var. Küçüklükten beri kendime örnek aldığım Güler Ablam var. O’nun doğruluğu, açık sözlülüğü hep bana örnek olmuştur. Böyle başarılı hanımlar Silivri’mizde çok. Sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Gerçekten çevresine duyarlı hanımlar mahalle mahalle proje üretecekler ve projelerini o ayda bir yapacağımız toplantılarda bize aktaracaklar. Ben bu konularda hep sizin yanınızdayım ve destekleyeceğiz. Silivri’miz için eksik olan güzel olanları tamamlayacağız. Güzel olan şeyleri onaylatıp yerine getireceğiz.” şeklinde bilgi verdi.
 
 
Sarıbekir, kayda değer bir şey söylemedi mi?
Silivri’nin en köklü ailelerinden Varnalı ailesinin kızı ve Sarıbekir ailesinin gelini olan, Uzun yıllar sanayicilik yapmış, ve yapmayı sürdüren aynı zamanda Silivri Turizmine önemli katkı veren Park Otel’in sahibi Güler Sarıbekir ‘in konuşmasından pasaj aktarmayan Basın ve Halkla ilişkiler bürosu “ Toplantının aktüel konuşmacısı İş Kadını Güler Sarıbekir de, iş hayatından bahsederek iş hayatında kadının yerini vurguladı.” şeklinde  yaptığı haber servisi ile Güler Sarıbekir’in konuşmasını özetledi.
 
 
Turan, Silivrili hanımların desteğini istedi
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da Kadın Kent Gönüllüleri projesi hakkında verdiği bilgide, “Kentteki eksiklik ve noksanlıklarda kadınlarımızı daha duyarlı görüyoruz. Kadınlarımız bu işlerin yapılması ile ilgili çok daha duyarlı ve takipçiler. Bu açıdan mahallelerden oluşturulacak 10’ar üye ile birlikte belediyemizde bu toplantıları yapacağız. Amacımız  katılımcı bir yönetimle sizin fikir ve önerilerinizi alarak kentte yaşayan insanlar olarak sizleri bu işin içine katmak. 18 Nisan’da Kent Konseyi kuruluyor. Belediye Meclisi’ne, yerel yönetimlere, hatta ilçedeki bürokrasi kesimine de yön gösterecek kararları bu şekilde alacak ama kadınlarımızla da karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak istiyoruz.  Silivri hepimizin ve Silivri’ye hepimizin sahip çıkması gerekir. Daha iyi, daha güzel, yaşanılır bir kent için bunları yapıyoruz.” Diyerek Silivrili kadınların bu oluşuma sahip çıkmalarının gereğini vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol