Silivri Facebook

Tabakoğlu Yeni Kursun Müjdesini Verdi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Gerçekleştirdiği projelerle Silivrili gençlere iş imkanları yaratan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, geçtiğimiz yıl sonunda başlattığı ‘bilgisayar destekli muhasebe’ ve ‘kaynakçılık’ kurslarında başarılı olan kursiyerleri için sertifika töreni gerçekleştirecek. Törenin 14 Şubat Perşembe Günü saat 13.30’da Mega Saray’da gerçekleşeceğini belirten Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, henüz proje aşamasında olan barmenlik kursu hakkında bilgi verdi.
 
“Sertifika törenimiz 14 Şubat’ta”
Sertifika töreninin anlamlı bir günde gerçekleşeceğini belirten Tabakoğlu şunları söyledi: “2007 yılının 9. ayında Autocad kursunu başlattık. Verilen eğitimin ardından 27 Kasım’da sertifika töreni yapmıştık. O sürede bizim İŞKUR’dan işsizlik maaşı alanlara yönelik bilgisayar destekli muhasebe ve kaynakçılık kursu üzerine iki farklı proje için çalışmalarımız sürüyordu. İşsizlik maaşı alanlara yönelik bu projemizde 5 Ekimde başlamıştı. Kurslarımız 28 Ocak’ta sona erdi. 20 kursiyerle başlayan bilgisayar destekli muhasebe kursundan 18 öğrencimiz, yine 20 kursiyerle başlayan kaynakçılık kursunda da 18 öğrencimiz başarıyla kursu tamamladı. Toplam 36 kursiyerimize belgeleri, çok anlamlı bir gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yapılacak sertifika töreniyle takdim edeceğiz.”
 
Barmenlik kursu geliyor
Barmenlik kursu hakkında bilgi veren Tabakoğlu şu ifadeleri kullandı “2006 yılında başlattığımız ÖSDP- 2 projesine uygun, bölgemizdeki turistik işletmelere yerleştirebileceğimiz, gençlerimize yönelik barmenlik kursumuzla ilgili projemizin hazırlığı içerisindeyiz. 13 Şubatta İŞKUR İl Müdürlüğüne son müracaatımızı yapacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Buda bölgemizde ki işsiz gençlere yönelik bir proje. Grubumuz yine 20’şer kişilik gruplar olacak. Barmenlik kursuna katılacak gençlerimize de, barmenlik dersinin yanında İngilizce, Hijyen, İş ve İnsan İlişkileri ile Bilgisayar dersi de verilecek. Bu kursumuz toplam 300 saat olacak.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol