Silivri Facebook

''THK'nun işi Deri Toplamak Değil''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Toplumun,sanki bir deri toplama kurumu olarak görmeye başladığı T.H.K ile ilgili olarak Silivri Şubesi Başkanı Oğuz Sağlam,konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Dünyanın hiçbir yerinde olmayan paraşütçü sayısı, Türkiye’de var ve bunun sebebi de Türk Hava Kurumu’dur. Ve Türk Hava Kurumu’nun açmış olduğu kurslar sayesindedir.
 
Özellikle yamaç paraşütü, son yıllarda turizm alanına girdi ve yoğun bir ilgi var. Bu kurslarda eğitim veren hocaları da biz yetiştiriyoruz. Türk Hava Kurumu, Türk Hava Yollarının pilotlarını yetiştiriyor. Pilot eğitimi gerçekten çok zor bir eğitim olmasına karşın, kurumumuz tarafından bu pilotlar dilimler halinde uygulanan eğitimler sonucunda yetiştirilmekte.
 
Bu anlamda Türk Hava Kurumu, Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu en önemli kurumlardan biridir. Ayrıca kurumumuz Türk Hava Kuvvetleri’nin de yan kuruluşu olarak, işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
 
Bizim esas amacımız, gençler arasında havacılık sevgisini çoğaltmak. Önümüzdeki günlerde, Hüseyin Aşık adlı öğretmenimizle birlikte, Mimar Sinan İlköğretim Okulu bünyesinde bir havacılık kulübü kuruyoruz. Bu kulübün tüm malzemeleri kurumumuz tarafından karşılanacak .Maket uçaklarımızı Ankara’dan getirteceğiz.Ve öğrencilerimiz maket uçak yapımı konusunda kurs görecekler.
 
Paraşüt eğitimleri Ankara’da Etimesgut’ta,İzmir Selçuk’ta ve Antalya’daki eğitim merkezlerimizde verilmektedir.Bu eğitimlerde genellikle yazın ve okullar kapandıktan sonra yapılıyor.Sağlık koşulları el veren ve eğitimi idrak edebilecek yaşta olan herkes bu kurslara katılabilir.Yalnız konaklama,yeme ,içme gibi giderlerden dolayı,bu kursların cüzi miktarda ücretleri söz konusu.12’şer günlük devreler halinde,öğretmenlerin nezaretinde eğitim veriliyor.
 
Her şeyden önemlisi kişinin buna ilgi duyması.Tüm bu etkinliklere karşın,Türk Hava Kurumu,son zamanlarda bir deri toplama kurumu gibi görülmeye başlandı.Bu da doğal olarak bizi üzüyor.Konuşmamın başında da dediğim gibi,Türk Hava Kurumu’nun deri toplamaktan yerine öne çıkarılması gereken çok daha farklı yönleri ve hizmetleri var.”İstikbal Göklerdedir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu T.H.K,bu ülkenin en önemli değerlerinden birisidir.” Dedi.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol