Silivri Facebook

Turgut Reis'te İşler Karışık
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Eski bir bina olması nedeniyle, yıkılarak daha geniş bir okul yapılacağı gündemde olan Turgut Reis İlköğretim Okulu ile ilgili hiçbir yıkım çalışmasına başlanmamasından dolayı bir hayli dertli olan Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Esen konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.
 
Şu anda beklemede olduklarını söyleyen Esen “Başkan Hüseyin Bey’in okullara yaptığı ziyaretler sırasında, kendisine yeni bir okul istediğimizi dile getirmiştik. Burası Anıtlar bölgesi olduğu için buraya bina yapmanın zorluğunu herkes bilir. Çok pürüzler çıkar. O zaman bize yardımcı olacaklarını söylediler.
 
Bu proje hazırlandıktan sonra Anıtlar Kurulu’ndan da geçirip, ardından Milli Eğitim’in önüne çıkarılacaktı. Geçen yıl Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, okulun iç ve dış projelerini çizdirdi. Yaza çıkarken de bize, Anıtlar Kurulu’na projenin sunulduğu söylendi. Anıtlar Kurulu, kullanılacak malzemeye kadar inceleniyor. Ondan sonra da araya seçimler girdi. Henüz bir bilgi gelmedi bize.
 
Biz geri planda kaldık…
Biz çıkacak kararı beklemekten ziyade, birilerinin okul kapısına kamyonu dayayıp, gerekli aletlerle yıkım çalışmalarına başlamalarını istiyoruz. Silivri merkezinin dışında yapılan okullar çok daha güzel ve Silivri’ye çok daha yakışır durumda yapılar. Silivri köy ve beldelerinde inşaatı başlatıp biten okullar, hep bizim talebimizden sonra yapıldı. Biz burada merkezde olan bir okul olmamıza rağmen geri planda kaldık. Beldelerde ki okullar çok güzel oldu. Bizim de tek istek ve beklentimiz, yeni eğitim yılına daha geniş daha güzel bir okulda hizmete başlamaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol