Silivri Facebook

Türkiye'nin Doğalgazı Silivri'de
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)’nın çalışmalarına 1996 yılında başladığı Türkiye’nin ilk yer altı doğalgaz depolama tesisi olan Kuzey Marmara ve Değirmenköy Sahaları Yer altı Doğalgaz Depolama Tesisi dün yapılan törenle açıldı.
 
Törenin açılışına Enerji Bakanı Hilmi Güler, TPAO Yönetim Kurulu Üyeleri, BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Kaymakamı Ali Dursun, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri katıldı. AK Parti 3. bölge 16. sırada milletvekili adayı olan Tülay Kaynarca, Enerji Bakanı Hilmi Güler konuşma yaptığı sırada tesise gelerek açılış törenine katıldı.
 
Törende konuşma yapan TPAO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda TPAO Genel Müdür Vekili olan Mehmet Uysal, doğalgaz depolama tesisi ile genel bilgi verirken, proje maliyetinin 130 milyon dolara mal olduğunu söyledi.
 
Güler: “Bu proje hayati bir projedir.”
Enerji Bakanı Hilmi Güler yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi “Türkiye için bir ilk olan bu projeyi, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ büyük bir özveriyle gerçekleştirdi. Bu projeyi Türk teknisyenleri ve Türk işçileriyle gerçekleştirdiğimiz için gurur duyuyorum. Yer altı doğalgaz depolama tesisinin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 
Kesilen kurdelenin ardından, Yer altı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin kumanda merkezine geçen Enerji Bakanı Hilmi Güler, TPAO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uysal ve Yer altı Doğalgaz Depolama Tesisi Genel Müdürü Süleyman Abravcı ile objektiflere poz verdi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol