Silivri Facebook
banner88

Üç Şey İçin Siyasete Girilir… Cihangir Davutoğlu

Üç Şey İçin Siyasete Girilir… Cihangir Davutoğlu

Siyasete girenleri yıllardır izliyorum, zaman içinde onları üçe ayırdım…

İlk Gurup: Tamamen menfaatleri için siyaset yapar. Nereden ne kapabilirim, ne çıkarım olur diye hesap içindedir. Çıkarlarına ters düşen bir konu olursa kimsenin gözünün yaşına bakmaz, Anında yanındaki, üstündeki, çevresindeki insanları satmaya başlar. Bir menfaatini hallederlerse; hemen çark ederler ve tam tersi destekliyor havasına bürünürler…

         Ne zamana kadar? Menfaatleri bitene kadar. Bu kişiler kendilerini gizlemeye çalışsa da bir müddet sonra deşifre olur. İnanırlığını kaybederler ve siyaset aleminden hızla düşerler. Ta ki başka bir menfaat sağlayacak kişinin eteğine yapışana kadar.

İkinci Gurup: Tanınmak, şöhret olmak için siyasete atılır. Parası vardır ama kimse tanımaz, iş adamı olarak bilinir de siyaseten hiçbir etkileri yoktur. Düşünür taşınır, siyasete girersem çevrem artar, herkes beni tanır, gündem olurum derler. Siyasi çevresine lüks yerlerde yemek ısmarlar. Büyük guruplara yemek verip gönüllerini alır. Bir müddet sonra başarılı da olur ama siyaseten hep bir yerlerde sayar. Fazla güven duyulmaz, bir gün başka partiye geçebilir, şöhreti orada arayabilir diye düşünülür.

Üçüncü Gurup: Siyasete atılırken sadece inançlarını, partisini, doğrularını düşünür. Menfaatten önce partisinin menfaatini ön planda tutar. Olaylara insanca yaklaşır. Parti politikalarına ters olan her şeye karşı durur. Konulara sevgi ile yaklaşır. İnsanca davranır ama parti içinden veya dışından kimseye tolerans göstermez.

İşte bu kategoriye giren kişi olarak tanıdım Rıfat Kutlu’yu…

Altıncı hissi güçlü, kimin hangi maksatla yaklaştığını iyi bilen sağlam bir kişiliğe sahip…

Yaptığı çalışmalarda ters yüz yapmadı, idareci ve siyasetçi olarak doğrularından vaz geçmedi. Tamamen partisini ön planda tuttu.

Siyaset böyle bir şey Rıfat Kutlu kardeşim. Hani derler ya! Siyasette 24 saat bile çok uzundur diye.

Seni kısa süre sonra başka bir görevde görürüz.

Parti sevgini gönlünde taşımaya devam ettikten sonra.

Sevgiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mecit kaplan 5 yıl önce

CİHANGİR ABİ-SEN DAHİ SİN YA--ŞU SİYASETE KİM NİCİN GİRER YAZIN YOKMU-DEFALARCA OKUDUM TEK EKSİK NOKTA BULAMADIM-saydığın üc şekil kişileride gördük-yaşadık-