Silivri Facebook

Altgeçitin Darlığı Çıldırtıyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri gün geçtikçe daha da büyüyüp kalabalıklaşırken artık mevcut yollar ve köprüler yeterli gelmemeye başladı. Özellikle Silivri’nin en işlek yerlerinden biri olan E–5 altgeçidi büyük sorun oluşturmaya başladı. Altgeçitin darlığı iki araç yanyana geçerken sıkışıklığa neden olurken, yayalarada sıkıntı veriyor.
 
“Altgeçit yetersiz”
Sabah, öğle ve akşam yoğunluğun arttığı saatlerde özelliklede büyük araçlarında altgeçitten geçmeleriyle tam bir keşmekeşlik yaşanıyor.  Konutlar bölgesinde nüfusun günden güne artması o bölgedeki araç sayısının da çoğalmasına neden olurken, bu durum altgeçitten günde yüzlerce aracın geçmesine de sebeb oluyor.
 
Sürücüler, yetkililerden bu sorunu gidermeye yönelik bir çalışma yapmalarını beklerken “Bu altgeçidi her gün kullanıyoruz. Hatta bazen günde 3–4 sefer geçtiğimiz oluyor. Ama artık görülüyor ki burası yetersiz, özellikle aynı anda iki tane büyük araç geçemiyor. Birinden birinin beklemesi gerekiyor, dolayısıyla bekleme yapıldığında arkada trafik sıkışması oluyor” dediler.
 
“Acilen genişletilmeli”
Sürücüler gibi yayalarda bazen araçların yoğun olarak geçtiği altgeçit ve yanyolda sıkıntı yaşıyorlar. Konutlar tarafından gelip altgeçitten geçen yayalar, yanyolda karşıdan karşıya geçerken dakikalarca beklemek zorundalar.
 
Vatandaşlar “Bu geçit yılbaşından sonra artık yeterli olmayacaktır. Günden güne araç yoğunluğu artıyor. Buranın acilen ya genişletilmesi lazım ya da kavşak gibi bir yer yapılması lazım. İstanbul genelinde yüzlerce noktaya köprülü kavşaklar yapıldı. Fakat Silivri’nin en önemli geçiş yerlerinden biri olan bu yere, yetkililerin hiç bir şey yapmaması çok ilginç. Her gün büyüyen ve gelişen Silivri’ye böyle bir altgeçit yakışmıyor. Zamanında burası yapılırken yaya geçidi niye bu kadar geniş tutulmuş anlamak mümkün değil. Neredeyse araçların geçtiği yol kadar genişliği var. Artık nasıl yapılır bilinmez ama ya yayaların geçtiği kısım biraz daraltılıp yol genişletilecek ya da güzel kullanışlı bir kavşak yapılacak. Bu soruna en kısa zamanda el atılmazsa ileride çok daha büyük sorun olarak karşımıza çıkacaktır” dediler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol