Silivri Facebook

Bayanlar Salı Günü Kuaföre Gitmeyin!
    

Erkek kuaförlerinin Pazar günlerini tatil etmelerinin ardından, bayan kuaförleri de haftanın bir gününü kapatma kararı aldı. Ortak verilen bu karara New Center' da ki 'Caiffeur A' işletmecisinin dışında uymayan olmadığı belirtiliyor.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu “Bu karar bayan kuaförlerinin almış olduğu ortak bir karardır. Hafta içi uygulanacak bir karar olduğu için herhangi bir cezai yaptırım söz konusu değildir.” şeklinde konuştu.

New Center'da ki 'Caiffeur A' işletmecisi Hakan Kırtepe konu ile ilgili olarak; “Burayı kiraladığımız zaman sözleşmede, 'Alışveriş Merkezinin açık olduğu saatlerde dükkanlar kapalı kalamaz.' diye bir madde vardı. Bu New Center'ın sözleşmesinde mevcut. Biz bu sözleşmeye uymayıp, dükkanı kapattığımız zaman standartları bozmuş oluyoruz. Yani sağlam dişlerin arasında, çürük diş gibi gözüküyor oluyorsunuz. Herkes bunu fırsatçılık olarak düşünüyor. Böyle bir durum yok. Eğer dükkanımız dışarıda ya da merkezde bir yerde bulunmuş olsaydı, biz de bu karara uyum sağlardık.” dedi.

Jaklin Kuaför İşletmecisi Fikret Özdemir “Ben bu uygulanan karardan çok memnunum. Haftanın bir gününü aileme, eşime, dostuma ayırıyorum. Tüm bayan kuaförü olan arkadaşlarımdan da aynı tepkiyi gördüm. Eğer bir karar verilmişse, mesleki dayanışmaya olan saygıdan ötürü uymak gerekir. Uymayan bir arkadaşımız olduğunu duydum. Onu da şiddetle kınıyorum. Bu çok ayıp bir şey. Eğer rekabet yapılacaksa bende yaparım. Boyayı 1 ytl yaparım. Ama olması gereken bu değil. Olması gereken herkesin huzur içinde ekmek parasını kazanabiliyor olmasıdır. Mesleki dayanışma bunu gerektirir.” diyerek tatilden duyduğu memnuniyeti, karara uymayan meslekdaşını kınadığını belirtti.

Kaynak : Değişim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol