Silivri Facebook
banner88

Bayrampaşa'dan Silivri'ye Nakiller Başladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi 
 
Adalet Bakanlığı, Bayrampaşa Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların nakline başlandığını bildirdi. Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, bakanlığın yargının daha hızlı ve etkili bir şekilde çalışabilmesi için bir taraftan hukuk alanındaki reform çalışmalarını yürütürken öte yandan yeni adalet sarayları ve modern cezaevleriyle fiziki altyapıyı da süratle yenilediği belirtildi.
 
5 bin 500 tutuklu ve hükümlü nakledilecek
Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şu şekilde devam etti “Çağdaş standartlara uymayan ve kötü bir imaja sahip olan eski cezaevleri kapatılarak, tutuklu ve hükümlüler yeni inşa edilen modern cezaevlerine taşınıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin en büyük cezaevlerinden biri olan ve kapatılması kararlaştırılan Bayrampaşa Cezaevi'ndeki 5 bin 500 tutuklu ve hükümlü, başta Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü olmak üzere yeni cezaevlerine nakledilmeye başlandı.
 
Taşınma işleminin tamamlanmasının ardından yaklaşık 40 yıldır mahkumlara ev sahipliği yapan Bayrampaşa Cezaevi'nin kapısına kilit vurulacak.”Açıklamada, hükümlü ve tutukluların yaş, cinsiyet ve suç tipine göre sınıflandırıldığı uygulama çerçevesinde nakillerin farklı cezaevlerine yapılacağı belirtildi.
 
Bayrampaşa Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin Silivri ve Maltepe Cezaevi’ne nakledilmelerine başlandı. 5 Bin 500 kişinin kaldığı cezaevinde kalan çocuklardan bazıları Maltepe Cezaevi’ne Gönderildi. Gözyaşlarını tutamayan mahkum yakınları, kararı sevinçle karşılarken “Biraz uzak olacak ama olsun. Yakınlarımızın daha temiz bir yere gideceği için sevinçliyiz” şeklinde konuştu. Mahkum yakınları cezaevinden çıkan araçlardaki akrabalarını el sallayarak uğurladı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol