Silivri Facebook

Baz İstasyonu için Başkandan Yardım İstediler
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Onur Hastanesi karşısında ki elektrik trafosuna, havalandırma şeklindeki bacaların içine yerleştirilen baz istasyonları mahalleliyi ayaklandırdı. Baz istasyonunun bulunduğu elektrik trafosunun üzerine ‘Baz istasyonlarından kanser olmak istemiyoruz’ yazılı bir pankart asan Silivri Alibey ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’dan kaldırılması ile ilgili yardım istedi.
 
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan önderliğinde gerçekleşen ziyarete, mahalle sakinlerinden, Emekli Başkomser Recep Aydın, Şerefnur Muhtaroğlu, Aşire Aydın, Deniz Sevim, Fatma Kayakoparan, Ayşe Bektaş, Nesrin Girgin, Yakup Yakup, Hapsi Tüzan, Sıtkı Akkuş, Bulcan Ergun, Şaban Atçı, Mehmet Kartal, Fehim Muhtaroğlu, Gülseren Karahan, Tülay Özdemir, Kamil Ersözlü, Kamil Bilici ve DSP İlçe Başkanı Yakup Bektaş’ın da bulunduğu bir grup katıldı.
 
İlk konuşmayı yaparak halkın şikayetlerini dile getiren Silivri Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Korsan “Okul bahçeleri, kreşler, hastaneler, parklar gibi yaşlıların, çocukların, daha çok bulunduğu toplu yaşam ve kullanım alanlarına kesinlikle kurulmaması gereken baz istasyonları, Alibey mahallesinde 3 tane bulunuyor. Elektrik trafosuna yerleştirilen baz istasyonlarının kaldırılması için, ilgili kuruluşlardan destek arayışı içine girdik. Baz istasyonlarının sağlık açısından zararlı olduğu bilinen bir gerçek. Sağlık açısından birçok olumsuzluk doğuran baz istasyonlarının kaldırılması için yerel yönetimlerden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Turan: “Sizin duyarlılığınız, benim elimi güçlendirir.”
Biz bundan belediye olarak muzdaripiz. Belediye Başkanı seçildiğimden bugüne kadar da baz istasyonlarının gelişi güzel yerleştirilmemesi ile ilgili birçok şikayetimiz oldu. Bize Ulaştırma Bakanlığı’ndan ve Çevre Koruma Başkanlığı’ndan, bazın insan sağlığına zararlı olmadığı yönünde resmi yazı geliyor. Bu baz istasyonlarının konulduğu binalar için bizden ruhsat alınması gerekiyor. Bize zaten böyle bir konuda başvursalar, takılmasına izin vermeyeceğim. Bunları dıştan göze hoş gözüken kutular içine yerleştirerek, koyuyorlar. Biz bu konuda yasal çerçeveler içinde ne yapabiliyorsak, onu yapacağız. Elimizden gelen desteği vereceğiz ama sonuçta bende bir resmi kurumum. Bu duyarlılığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Bu benim elimi güçlendirir. ‘Benim Silivri’de ki halkımın bu konuda sıkıntıları var, rahatsızlıkları ve tereddütleri var. Bunları nasıl çözebiliriz?’ diyebilirim. Baz istasyonlarının yerleşim alanları dışına yapılması isteğimizi kendilerine ileteceğiz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız.”
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol