Silivri Facebook

Bilgievi, bilgi edinmek isteyenlerce dolup taşıyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından açılışı yapılan Silivri Belediyesi Bilgievi, kısa sürede beş yüz yetmiş üyeye ulaştı. Günlük ortalama yüz yirmi kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Bilgievi görevlileri, Bilgievi’nden 8–18 yaş grubun yararlandığını ifade etti.
 
Bilgievi görevlileri, gelenlerin tamamının öğrenci olduğunu söyleyerek, hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “Öğrencilerin buradan yararlanma amaçları tamamen okul ödevleri. Gelip araştırmalarını yapıyorlar, ödevlerini hazırlıyorlar ve yazıcı çıktısı alıyorlar. Kurallara göre günlük 5 sayfa çıktı alma hakkı var her üyenin. Bazen hazırlanan ödev 5 sayfayı geçebiliyor, o zaman da biz toleranslı davranıp öğrencilerimizi zor durumda bırakmamaya özen gösteriyoruz. On sayfalık ödevi iki günde vermek yazdırmak yerine, hemen o gün kendilerine veriyoruz. Bir sonraki günün kotasından düşülmüş oluyor.
 
Ödev haricinde internet kullanımı için gelen olmuyor pek. Zaten üyelerin yaş ortalaması da düşünüldüğünde, ağırlıklı olarak ödev amaçlı kullanıldığını söyleyebiliriz”
Bilgievi görevlileri, bilgisayarlardan normal koşullarda 45’er dakika yararlanılabildiğini belirterek; “Tabi bu zaman kısıtlaması, tüm makinelerin dolu olması durumunda uygulanıyor. Eğer yoğunluk yoksa ve boşta bilgisayar varsa, yine öğrencilerimizi mağdur etmemek adına, sürelerini kısıtlamıyoruz. Buranın kuruluş amacı; çocuklara, gençlere, öğrencilere kaliteli hizmet vermek. Biz de aldığımız talimatlar doğrultusunda, kaliteli bir hizmet vermek için uğraşıyoruz” dedi.
 
Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bilgievi görevlileri, teknik destek vermenin dışında, ödev arama ve bulma konusunda da öğrencilere yardım ediyor. Ödev konularıyla ilgili en sağlıklı ve detaylı bilgiyi bulmayı amaçladıklarını dile getiren görevliler; “Burası sıradan bir internet cafe değil. Dolayısıyla kimseye ‘başının çaresine bak’ denmiyor. Yapabileceğimizin en iyisini yapmak adına uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol