Silivri Facebook
banner88

'Bir zamanlar Silivri
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Uzun yılardır Silivri ile ilgili fotoğrafları biriktiren Silivrili muhasebeci Yılmaz Kandemir önceki gün “Bir Zamanlar Silivri” adlı üçüncü fotoğraf sergisini açtı. Saat 18.00’de eski yoğurthane binasında yapılan açılış törenine birçok isim katıldı.
 
Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Girgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Odabaş, Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Bahar Turan, belediye meclis üyesi İnci Aydar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve daha birçok siyasetçinin de katıldığı törene Silivri halkı da ilgi gösterdi.
 
Tören folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle başladı. Ardından kısa bir konuşma yapan Yılmaz Kandemir tüm misafirlerine hoş geldiniz diyerek şunları söyledi:
 
“Ben bu işe 1985 senesinde Silivri Folklor Araştırma derneğinin bürosunda tesadüf bulduğum birkaç Silivri fotoğrafıyla başladım. 23 sene içinde çalışmalarımla ve Silivri halkının albümlerini bana güvenerek açmasıyla bu şekilde bir sergiye ulaştı. Bundan sonrada ömrüm yettiği sürece araştırmalara devam edeceğim. Muhtemelen birkaç ay sonra bu fotoğraflardan oluşan bir kitap çalışmamızda var. Silivri halkına bu kitabı ücretsiz dağıtacağız.
 
Biliyorsunuz bilgi paylaştıkça çoğalır. Bundan dolayı elimdeki fotoğrafları kitap haline getirip Silivri halkıyla paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki nesillere de bu kitap kaynak olarak kalacak. Benden sonraki arkadaşlarında bu kitabı geliştirerek ileriki yıllara taşımasını istiyorum.”
 
Turan “Milletler ve şehirler tarihleri ile birlikte vardır”
Kandemir’in ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan:
 
“Hüseyin Turan Silivri’mizin geçmişini geleceğiyle buluşturduğu için Yılmaz Kandemir’e çok teşekkür ediyorum. Silivri’miz çok hızlı bir şekilde değişim ve gelişim gösteriyor.
 
Çocukluğumuzun geçtiği anıları burada görmek bizleri mutlu edecek. Yılmaz Kandemir’in bu fotoğrafları kitap haline dönüştürmesi fikrine ile ilgili canı gönülden destek verdiğimi ve vereceğimi burada açıklamak istiyorum. Milletler ve şehirler tarihleri ile birlikte vardır. Bunu Avrupa ve diğer ülkelerde gezdiğimiz zaman kentlerin tarihleri kitap halinde ya da katalog halinde yapıldığını görüyoruz. Silivri’mizin de tarihinin yazılması noktasında rahmetli Cemal Kozanoğlu beyefendiyi ben buradan anmak istiyorum. Ve bunun devamını getiren değerli büyüğümüz Yılmaz ağabeyimize teşekkürlerimi arz ediyorum.” Şeklinde konuştu.
 
Demirkol “Bu toplumsal bir hareketlilik, bir etkinliktir”
En son konuşma yapan Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Bu güzel akşam saatinde sizlere hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Takdir edersiniz ki ilçenin şablonsu aynası birtakım simgesel yaklaşımları ve görüntüleri vardır. Bu görüntüler sanatla buluşmuş olup sporla buluşmuş olup güzelliklerle buluşmuş olup bir araya gelme adına bir vesiledir. Bu güzelliği bu vesileyle yaşadığımıza inanıyorum. Tabiatı ile bu güzelliği vermiş olan değerli Yılmaz Kandemir beyefendiye bu tür etkinliklerin içerisinde olduğu sanatsal yaklaşım içerinde bulunduğu için takdirlerimi sunuyoruz. Zira bu tür yaklaşımlar kolay değildir. Özveri, fedakarlık, uğraş ister. Belki de maddi anlamda bile birtakım giderler vardır. En önemlisi de zamandır.
 
Bu değerli Silivri ile buluşturduğu için ben kendi adıma ve halk adına bunun altını altını çizmek istiyorum. Eskiyi yakalamak eskiyi sahip çıkmak güzellikleri cımbızla ayıklamak onları muhafaza etmek gelecek nesillere aktarmak gerçekten güzel bir olgu. Bunun bilincinde olmak daha da anlamlı. Yılmaz beye bu güzelliği yakaladığı bu anlayışın sahibi olduğu için kendisine teşekkür ve şükranlarımızı ifade etmemiz lazım. Bu toplumsal bir hareketlik toplumsal bir etkinliktir. Silivrililik bilincinin daha çok pekişebilmesi daha güzel oturabilmesi adına hem tarihine hem büyüklerine geçmişine saygı duymak ve geleceğine daha güvenli bir şekilde sahip çıkmak adına olan bu yaklaşım birçok söze birçok övgüye layık olduğuna inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Kitap haline getireceği bilgiyi aldı. Hepinizin yardımcı olması temennimdir.”
 
Müge CESUR
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol