Silivri Facebook

Biz Baca Sanıyorduk
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Onur Hastanesi karşısında bulunan elektrik trafosuna, havalandırma şeklindeki bacaların içine baz istasyonu yerleştirildiğini, geçtiğimiz aylarda haber yaparak yer vermiştik. Haberimizin ardından, havalandırmaların içinde baz istasyonu olduğunu öğrenen Silivri Alibey Mahallesi sakinleri, ayaklandı.
 
İçerisinde DSP Silivri İlçe Başkanı Yakup Bektaş’ın bulunduğu bir grup Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’a durumu anlatarak dert yandı. Mahalle sakinlerini temsilen geldiklerini söyleyen Emekli Başkomser Recep Aydın ve Kazım Ersözlü, baz istasyonunun kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını, gerekirse dava açacaklarını belirtti.
 
Baz istasyonunun kendi apartmanına takılması için Türkcell İletişim Ücretlerinden teklif aldığını söyleyen Emekli Başkomser Recep Aydın “Trafoya baz istasyonu takılmadan önce, benim apartmanıma takılması için teklif de bulundular. Ben sağlık açısından zararlı olduğunu bildiğim için, kabul etmedim. Sanki bana inatmış gibi, geldiler evimin karşısında bulunan trafoya diktiler. Aslında ilk takıldığı zaman ben onların baz istasyonu olduğunu bilmiyordum. Sizin gazetenizde haberi okuyunca, baz istasyonu olduğunu öğrendim. Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ın baz istasyonu ile ilgili çalışmaları olmuş. Geldik kendisinden bilgi aldık. Ne yapabilirizi konuştuk. Bu istasyonu kaldırana kadar, mücadelemiz devam edecek.”şeklinde konuştu.
 
Baz istasyonunun yerleştirilmesiyle ilgili tüm kurumları vicdansızlıkla suçlayan Kazım Ersözlü: “Mahallenin ortasına, çocuk parkının yanına baz istasyonu yapan vicdansızlara ne söyleyeyim. Para uğruna çoluk çocuğun hayatıyla oynuyorlar. Bu işin sonunu bırakmayacağız. Tüm mahalle sakinleri de bu durumdan şikayetçi, kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.
 
Korsan: “Yetkilileri göreve davet ediyorum.”
Alibey Mahallesi sakinlerinin yanında olacağını söyleyen Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan: “Mahalle sakinleri, bu konudaki tedirginliklerini, duydukları kaygıları anlattılar. Baz istasyonlarının kaldırılması için nasıl bir girişimde bulunacakları konusunda kendilerine yardımcı olacağım. Resmi yetkilileri göreve davet ediyorum. Bir an önce bu baz istasyonunun kaldırılmasını ve mahalle sakinleri üzerinde ki psikolojik baskının kalkmasını istiyorum. Bundan sonra da Silivri Çevre Deneği olarak, baz istasyonunun kaldırılması için mahalle sakinlerinin yanında bulunacağım. Mahallede toplantılar yaparak, hep birlikte bu duruma bir çözüm yolu bulacağız.”şeklinde konuştu.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol